Autor:
Dorian Petrović

Star Diamond AwardGrad Zagreb i njegov gradonačelnik Milan Bandić dobili su nagrade za rezultate u postizanju sigurnosti stanovnika i ekološke osviještenosti koju dodjeljuje The American Academy of Hospitality Sciences.

Predsjednik akademije Joseph Cinque svečano je uručio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću plaketu “Star Diamond Award”, dodijeljenu Zagrebu. Riječ je o međunarodnoj nagradi koju ta akademija dodjeljuje za postignuća u kreiranju vrhunske turističke ponude, a u konkurenciju ulaze gradovi u cjelini sa svojim stanovnicima. Sam Bandić primio je posebnu nagradu kao gradonačelnik.

Potpredsjednica akademije Karen Dixton istaknula je na svečanosti da su nagradu “Star Diamond Award” dosad dobili samo New York i njegov gradonačelnik Michael Bloomberg. Joseph Cinque, koji je u Zagrebu boravio dva puta, ispričao je kako se ugodno iznenadio kad je u ponoć prošetao Zrinjevcem bez da ga uznemiravaju sitni kriminalci i delinkventi. Također, izrazio je želju da se nastani u Zagrebu kad krene u mirovinu.

Star Diamond AwardPredstavnici ove američke akademije sa sjedištem u New Yorku posebno su istaknuli ekološku osviještenost, poput uređenja jezera Bundeka.

Svečanosti je prisustvovala i aktualna predstavnica Hrvatske na Miss Universe Natalija Prica, u pratnji Vladimira Kraljevića, vlasnika licence za Miss Universe, i njegove supruge Marije Kraljević.

– Nakon što sam imao priliku živjeti u gradovima kao što su Marseille, Pariz, New York, mislim da imam pravo reći da je Zagreb jedan od najboljih gradova za život- rekao je Kraljević.