Početna Info Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Dobrodošli na portal Zagrebonline.hr. Online-Zagreb.hr omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge Online-Zagreb.hr portala.

Korištenjem bilo kojeg dijela Online-Zagreb.hr portala te svih njegovih dijelova i podsiteova tvrtke Medijska mreža d.o.o. (u nastavku samo Zagrebonline.hr) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Zagrebonline.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Online-Zagreb.hr portala i podložno je tužbi.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA

Drugi portali i internetske stranice smiju prenijeti dijelove pojedinih članaka isključivo kao vijest od najviše 1000 znakova uz obavezno navođenje izvora pri čemu su dužni objaviti link na originalni tekst na Zagrebonline.hr. Dopušteno je također prenijeti prvih tisuću znakova s linkom koji vodi na ostatak teksta na Zagrebonline.hr.
Link na originalan članak MORA biti u sljedećem formatu:
Originalno ime članka na Zagrebonline.hr koje je ujedno i link na originalni članak.

Primjer:
<a href=”https://zagrebonline.hr//online-zagreb-hr/” target=”_blank”>Dobrodošli na Zagrebonline.hr</a>

Ova odredba ne odnosi se na portale s kojima uredništvo ima izravni dogovor o drugačijim uvjetima.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Zagrebonline.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Zagrebonline.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje Zagrebonline.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Zagrebonline.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Zagrebonline.hr portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Zagrebonline.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Zagrebonline.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Zagrebonline.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Zagrebonline.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o internet provideru). Ove podatke Zagrebonline.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Zagrebonline.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Zagrebonline.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveze korisnika

Korisnicima Zagrebonline.hr portala strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Online-Zagreb.hr portala

– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Registrirani korisnici

Registriranjem na Zagrebonline.hr portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Zagrebonline.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Zagrebonline.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Zagrebonline.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Zagrebonline.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Zagrebonline.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here