Omiljena turistička tura Zagrepčana i turista, Tajne Griča, dobila je još jedno međunarodno priznanje. Početkom rujna ovaj je popularni zagrebački kulturno-turistički projekt nominiran za The Luxury Travel Guide Award 2016., a nakon glasanja preko 500 tisuća registriranih korisnika iz cijeloga svijeta – tim Tajni Griča razveselila je vijest o dodjeli nagrade u kategoriji Unique Experience of the Year.

Sam proces nominacije je nezavisan, a Luxury Travel Guide od siječnja prikuplja nominacije turista i tvrtki, uključujući čitatelje, hotelske goste, putničke agencije i eksperte iz turističke industrije.

Radi se o velikom poticaju mnogobrojnom timu projekta Tajne Griča, u kojem sudjeluje i gotovo četrdeset izvođača (od glumaca i vitezova, do glazbenika i konjanika), predvođenih Marijom Jurić Zagorkom, a čija je uspješna šesta sezona zatvorena sredinom rujna. I ove je godine za interaktivne dvojezične kazališne noćne ture Gornjim gradom vladao velik interes, pa su potkraj sezone uvedene i dodatne ture.

Secrets of Gric/Tajne Grica 200. izvedba

Ovaj zanimljiv spoj turističkog razgleda i zabavne kazališne predstave od 2009. godine dobiva pohvale posjetitelja, medija i turističke industrije – već treću godinu zaredom Tajne Griča dobitnik su nagrade izvrsnosti koju dodjeljuje Trip Advisor, najveća i najutjecajnija putnička društvena mreža, a prestižni National Geographic Traveller uvrstio je Tajne Griča u svoj izbor najboljih noćnih tura na svijetu!
Godine 2013. Tajnama Griča dodijeljeno je priznanje Hrvatske turističke zajedice u kategoriji Kulturnog itinerera, godinu ranije projekt je dobio nagradu Croatian Business Tourism za najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma.

Projekt organizira Katapult promocija u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here