Početna Kazalište NJUŠKE Teatra EXIT najbolja predstava na Međunarodnom festivalu mladog glumca ZAPLET 07,...

NJUŠKE Teatra EXIT najbolja predstava na Međunarodnom festivalu mladog glumca ZAPLET 07, Banja Luka

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi NJUŠKE Teatra EXIT iz Zagreba u režiji Matka Raguža.

Predstavu odlikuje zavidan i ujednačen nivo glumačke igre i transformacije što u najvećoj mjeri doprinosi utisku i kvaliteti čitave predstave. Nesvakidašnja tema potiće gledaoca na razmišljanje o svijetu iz druge perspektive. Pseći svijet koji nam se ponekad čini tako dalekim i o kojem možda i ne razmišljamo nas kroz ove emotivne priče i sudbine može mnogo naučiti o nama samima.

Stručni žiri:

  • Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta RS
  • Marina Vodeničar, glumica Narodnog pozorišta Kikinda
  • Velimir Blanić, glumac i profesor Akademije umjetnosti Banjaluka

 

Predstavu možete pogledati u Teatru EXIT (Ilica 208, Zagreb) u subotu, 5.12. u 20h.

Ulaznice u prodaji na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT.

O predstavi

 

Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju…

U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Predstava je sufinacirana sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Prema tekstu The Dog Logs, CJ Johnson.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here