Povodom 11. Međunarodne izložbe umjetnosti kineske kaligrafije i slikanja tušem u organizaciji središnjice Međunarodnog društva za kinesku kaligrafiju i slikarstvo tušem (ICCPS – International Chinese Calligraphy and Ink Painting Society) iz Tokija, hrvatskom akademskom slikaru i profesoru crtanja i slikanja Alfredu Freddyju Krupi dodijeljena je Nagrada Japanskog nacionalnog udruženja za slikarstvo tušem (Japan Ink Painting Society Artist Award).

Japansko nacionalno udruženje za slikarstvo tušem iz Kyota jedna je od niza umjetničkih udruga u Japanu i izvan njega koje aktivno surađuju sa ICCPS – Tokyo.

Godišnja ICCPS izložba tradicionalno se održava u Kini, međutim ove godine to nije moguće zbog ograničenja uvjetovanih COVID-19 u Kini, pa je ona organizirana online, kao i prošle godine.

Interesantan je podatak da ove godine Krupa obilježava 10 godina članstva u sjevernoameričkom ogranku (North American Branch) Međunarodnog društva za kinesku kaligrafiju i slikarstvo tušem (2012.-2022.).

Krupa je 2013. godine izlagao na ovoj izložbi u Anshanu u Kini i njegov rad “Radićeva ulica u Karlovcu” nagrađen je Posebnom nagradom stručnog vijeća (Councillor Special Prize), zašto je primio i čestitku tadašnjeg Predsjednika RH Ive Josipovića. Danas je taj nagrađeni rad u fundusu Kabineta grafike HAZU u Zagrebu.
2021. godine “Kupa u Ladešićima” donijela mu je New Ink-Painting Art Award (Nagrada za moderno slikarstvo tušem).

S ovim društvom još je izlagao u Australiji 2014. na izložbi “With One Stroke” u Orange Regional Gallery (ORG, Orange, NSW), a izloženi rad ostao je u zbirci galerije.
Također je dva puta izlagao u SAD-u, i to 2018. godine na izložbi “High Mountains Flowing Water” koja je održala u Oregonskom udruženje umjetnika (Oregon Society of Artists – Portland, Oregon), i 2021. godine na izložbi “Throwing Ink” održanoj u PACE Center Art Gallery (Parker/Denver, Colorado).

Izvan aktivnosti ovog društva Krupa je u Shanghaiu 2018. godine sudjelovao i osvojio 1. mjesto na međunarodnom natječaju povodom Kineske godine psa koji je organizirala tvrtka Inkston koja se bavi proizvodnjom i prodajom kistova i papira (Inkston’s 1st Dog Year Painting Competition 1st Prize, Shanghai).

Ranije ovaj mjesec Krupa je nagrađen uključenjem na Zlatnu listu najboljih suvremenih umjetnika za 2022. godinu u organizaciji izraelskog Art Market Magazina (u suradnji s američkim Redwood Art group, njemačkim Discovery Art Fair i talijanskim Firentinskim biennalom) i kao takav je predstavljen na frankfurtskom sajmu umjetnosti Discovery Art Fair 3.- 6.11.

Krajem svibnja osvojio je i 1. nagradu na međunarodnoj izložbi International Art Awards New Generations – Miami Edition.