palicaPolicija je udvostručila iznos nagrade koju će dobiti onaj čija obavijest pridonese prikupljanju dokaza o utvrđivanju identiteta napadača na novinara Dušana Miljuša.

Miljuš je napadnut 2. lipnja 2008. godine na Kajzerici, ispred zgrade u kojoj stanuje. Više muškaraca udaralo ga je metalnim palicama, a kako je napad bio u večernjim satima prolaznici su ih omeli. Prema tadašnjem pričanju očevidaca pobjegli su na motoru.

Tko je naručio premlaćivanje novinara Dušana Miljuša, možda i ubojstvo, policija nije uspjela otkriti niti u dvije i pol godine. Napadu su prethodile prijetnje pa i objavljivanje osmrtnice u Večernjem listu, što je do tada inače bila česta praksa srbijanskog podzemlja.

Prije godinu i pol, preciznije 9. lipnja pod pritiskom brojnih kritika za neučinkovitost policija je raspisala nagradu od 50.000 kuna za informaciju o napadačima. Željenih rezultata nije bilo. Je li nagrada bila premala? Ne, neki su već tada sumnjali da će ovakav način potrage uopće dovesti do ikakvih rezultata. Naime, napad je izveden profesionalno pa se potpuno opravdano od početka pretpostavljalo da iza svega stoji naručitelj.

Uz domaće podzemlje koje se pretvara u ugledne građane šokantna je i činjenica da su u našem susjedstvu, tek ulicu ili kvart dalje istodobno živjeli i ubojice te teški kriminalci iz Srbije. Sve je to trajalo godinama pa dovoljno govori o fokusiranosti policije na potpuno pogrešne ljude.

Prijetnje, premlaćivanja i ubojstva novinara sasvim su očekivana kada ministar policije kaže kako ne zna tko je Dušan Miljuš. Za razliku od prethodnika, sadašnji ministar Tomislav Karamarko može se pohvaliti da mu znanja ne fali. Ali, je li i dovoljno tek ćemo vidjeti.