KompasKnjiga koja će vas odvesti tamo gdje želite biti

Kompas vas vodi na putovanje na kojem otkrivate sebe, pomaže u razumijevanju onoga što uistinu jeste kako biste mogli proživjeti svoju sudbinu.

Dobitnik nagrade: Mislav Štimac.

Poslije tragedije koja mu je promijenila životne planove, glavni lik Jonathan napušta život u predgrađu. Umrtvljen od boli odlučuje se na putovanje svijetom, nastojeći ponovno pronaći svoj unutarnji kompas. S ruksakom na leđima napušta karijeru, prijatelje, obitelj i dom. Njegovo putovanje počinje u bezvodnoj pustinji Nevade, nastavlja se u nedirnutim planinama Adirondacksa i vodi ga do srednjevjekovnog rumunjskog sela. Na svakom odredištu Jonathan susreće važne osobe koje mu otkrivaju duboke životne pouke te postaje svjestan da svaki pojedinac ima posebnu ulogu u ovom svijetu.

Unikatna kombinacija Alkemičara i Tajne, Kompas vam donosi konkretne životne pouke o autentičnosti, pronalaženju vlastite snage i vjeru u snove koji se trebaju živjeti.

Svi smo mi međusobno povezani – ljubavlju i patnjom, a ponekad i tragedijama ili događajima koje ne možemo kontrolirati. Svatko od nas korača vlastitom životnom stazom, ali smo ipak povezani iskustvima i emocijama.
Život izvire upravo iz te povezanosti.

Kompas je metafora našeg unutarnjeg životnog putovanja.

»Kompas nije samo knjiga.
To je knjiga koja će vam promijeniti život.«
John Assaraf, jedan od pisaca iz Tajne

OSVOJITE NAGRADU

Poklanjamo jednu knjigu koju potpisuju John Spencer Ellis i Tammy Kling.
Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam odgovor na nagradno pitanje na mail adresu: [email protected] s naslovom ZG – KOMPAS, te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, svoju punu adresu i broj telefona.
Nagradno pitanje: Kako se zove glavni lik?
Vaše prijave primamo do ponedjeljka, 19. kolovoza, nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.