Šestu godinu zaredom na zagrebačkom Gornjem gradu održava se manifestacija pod nazivom Tajne Griča. Radi se o zanimljivoj i interaktivnoj dvojezičnoj kazališnoj noćnoj turi koja je postala nezaobilazno događanje za turiste i posjetitelje Zagreba. Svakoga petka na hrvatskom i subote na engleskom, Tajne Griča čitavog će ljeta predstavljati bogatu hrvatsku i zagrebačku povijest na poseban i drukčiji način.

Prva ovogodišnja tura, ujedno i jubilarna 200. izvedba, održat će se u petak, 29. svibnja, a u subotu, 30. svibnja, održat će se i prva tura na engleskom jeziku. Stare zagrebačke tajne, skrivene romanse i zakulisne igre – sve je to dio ovoga nagrađivanoga projekta koji je spoj turističkog razgleda i zabavne kazališne predstave.

Kroz Zagreb vodi Marija Jurić Zagorka

Posjetitelje na uglu Mesničke ulice i Ilice, kod spomenika Andriji Kačiću Miošiću dočekuje mističan “čovjek u crnom ogrtaču”, a potom s fenjerima kreću u turističku avanturu. Dok svakodnevne turističke ture vode turistički vodiči, ovdje je ta uloga dodijeljena liku Marije Jurić Zagorke, čijim su romanima, uz gradske legende, i inspirirane scene koje se događaju i u kojima sudjeluju i posjetitelji dok ih Zagorka vodi Gričem.

Tajne Griča

U projektu sudjeluje preko 30 izvođača, od glumaca i vitezova, do glazbenika i konjanika – svi oni dijelom su uigrane predstave čiju režiju potpisuje Anja Maksić Japundžić. Uz lik Zagorke, koji u alternacijama tumače Dunja Fajdić, Amanda Prenkaj i Bernanda Filipović, tu su i ostali likovi značajni za našu baštinu – Petrica Kerempuh kojeg tumače Igor Baksa i Karlo Kučanda, Matija Gubec kojeg igraju Vedran Komerički i Jadran Grubišić, Kontesa Nera koju tumače Nataša Kopeč i Petra Kurtela i ostali.

Više od devet tisuća posjetitelja

Projekt organizira Katapult promocija u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba. “Preko devet tisuća oduševljenih posjetitelja u dosadašnjim sezonama te brojni komentari koje projekt dobiva, osobito na društvenim mrežama poput TripAdvisora, bili su nam poticaj da i ove godine organiziramo Tajne Griča – ovoga puta još zanimljivije i zabavnije”, ističu organizatori.

Informacije o ovoj atraktivnoj manifestaciji možete kontinuirano pratiti na službenoj web stranici TAJNE GRIČA, kao i pripadajućoj FACEBOOK stranici.

Tajne Griča

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here