Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 3. listopada, opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već 8. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba “Zagrebački vremeplov.

“Zagrebački vremeplov” objedinjuje čak deset događanja, koje se od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama na tržnici Dolac, gdje će vas svakog petka i subote dočekati te vrijedne žene odjevene u tradicionalnu odjeću – i baš kao nekada – nuditi autohtone proizvode ovoga kraja.

Ponešto za svakoga

Ljubiteljima valcera, evergeena i serenada dobar uvod za vikend pružit će posjet parku Zrinjevac, gdje se subotama u prijepodnevnim satima organiziraju promenadni koncerti, a petkom navečer plesne večeri. Vikendima u prijepodnevnim satima uživat ćete u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača i na trgovima i ulicama Gornjega grada, a u popodnevnim satima moći ćete prošetati u društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti. Zabave neće nedostajati ni u Tkalčićevoj ulici, jer tamo će na svakom koraku muzicirati afirmirani mladi glazbenici kao i oni koji to tek planiraju postati.

Zagrebački vremeplov

Time, naravno, ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer tu su još koncerti u Parku Maksimir, a na čitav ovaj projekt naslanja se i niz drugih događanja kao što su Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije ili, pak, Folklorna scena subotom.

Sve manifestacije u sklopu Zagrebačkog vremeplova su besplatne te su izuzetno dobro prihvaćene od sve brojnijih posjetitelja Zagreba, kojih je u prva tri mjeseca ove godine bilo 141.948, a ostvarili su 267.045 noćenja, čime je zabilježen porast od čak 16% u dolascima te 14% u noćenjima.

Kompletan program dostupan je putem brošura u našim Turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja te na SLUŽBENOJ STRANICI TURISTIČKE ZAJEDNICE i na facebook stranici Zagrebački vremeplov.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi se otkazuju.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here