Foto: zagreb.hrGradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas, u zgradi Gradske uprave, predstavnike udruga Zagreb Pride i Attack.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, te na dosadašnjoj potpori Grada u aktivnostima i projektima koje Udruge provode, gosti su predstavili i svoje buduće planove na području nezavisne kulture i kulture mladih, a pogotovo na području promicanja ljudskih prava i pružanja pravne i psihosocijalne podrške LGBT osobama.

Također, na sastanku je bilo riječi i o prostoru AKC Medika, u kojem djeluje Zagreb Pride, a koji je potpuno neadekvatan za djelovanje udruge. Najavivši sanaciju tog prostora, zagrebački gradonačelnik još jednom je podsjetio: Nitko u ovom gradu ne smije biti diskriminiran, te dodao da poštivanje tuđeg izbora čini temelj demokracije.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali i pročelnici nadležnih Gradskih ureda, dok su delegaciju gostiju činili Marko Jurčić i Tajana Josimović iz Zagreb Pride-a te Sanja Burlović iz udruge Attack.

www.zagreb.hr