Attackova hibridna zajednica, kreativni program za djecu i mlade, poziva vas na prijavu za radionice u siječnju. Program se održava u gradskom naselju Dugave u prostorijama MO Dugave, Ulica Sv. Mateja 93.

U siječnju možete tako vašu djecu prijaviti na radionicu stripa i izrade strip fanzina, radionicu cirkuskih vještina i dramske igre, radionice akrobatike. Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika/ca je ograničen.
Za sudjelovanje na svakoj radionici potrebne su prijave – poveznice na formulare naći ćete u opisu svake radionice.
Pridružite nam se u oživljavanju kvarta!

PROGRAM ZA SIJEČANJ:

15.01.2023 od 12.00
RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE
Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/3GRJqxV
Prijave se zaprimaju zaključno s 12.01. U 16.00 sati
Radionica je namijenjena djeci uzrasta 6 – 12 godina

21 i 22.01. Od 12.00
RADIONICA STRIPA ZA DJECU I MLADE
Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/3XjhJDO
Prijave se zaprimaju zaključno s 17.01. u 18.00 sati
Radionica je namijenjena uzrastu 10 – 15 godina

25.01 od 18.00; 27 i 28.01. Od 12.00
RADIONICA AKROBATIKE ZA DJECU

Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/3WXwfBn
Prijave se zaprimaju zaključno s 21.01. u 18.00 sati
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 – 13 godina

RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE

Radionica je osmišljena kao serija igri koje uključuju neke cirkuske vještine i tehnike (poput žongliranja), ali i mnoge druge tehnike kroz koje se sudionici uče koristiti svoje tijelo, glas, svoju maštu, ideje i impulse na način koji može voditi nekom stvaralaštvu – to jest izražavanju na sceni i pred publikom. Ove tehnike pomažu i za oslobađanje od straha (pred publikom), obogaćuju maštu i otvaraju prema novim idejama.

Osobito se osvještava rad s partnerom – bilo da se radi o drugom živom biću koje je s nama na “pozornici”, ili bolje rečeno s nama u igri, ili o ljudima koji tu igru promatraju, i koja na ona njih utječe. Osim vježbi u parovima, raditi će se različite tehnike i vježbe s rekvizitima. U ovu svrhu,na radionici će se zajednički izrađivati jednostavniji žonglerski rekviziti kojima će se kasnije polaznici služiti pri vježbanju.
Od cirkuskih vještina obraditi će se žongliranje različitim objektima (lopticama, čunjevima, kolutovima), balansiranjem objekata, plesanjem s poi trakicama.
Radionica je namijenjena djeci uzrasta 6 – 12 godina
Voditeljica radionice je Nikolina Majdak
Rođena je 12.5.1980.u Kutini 2005.diplomirala je na Fakultetu Političkih Znanosti, smjer Novinarstvo. Osnivačica i dugogodišnja članica kazališne skupine Nezavisni Teatar Barake, s kojom je napravila 20-ak predstava i performansa (1998.-2005.). Sudjelovala u cirkuskoj predstavi – projektu «Pyrtaneion» (Tjedan suvremenog plesa 2002.). S akrobatsko-žonglerskom predstavom «Peto godišnje doba» i grupom D-IKS sudjelovala na festivalu «Du Monde Aux Balkans» u Grenoblu i Toulousu 2004. godine. Kao članica dramskog studia Eho glumila u predstavi «Kokoške umiru od ljubavi», te «Jesen, zima, proljeće, ljeto puta sto godina».

RADIONICA STRIPA

Na radionici polaznici/e crtati će kratke stripove, koji obuhvaćaju 1- 2 table, odnosno stranice. Prvo će se zajednički osmisliti tema, po kojoj će se zatim kreirati scenariji za strip. Zajednički će se komentirati scenariji, koji će se upotpunjavati prije nego se krene u sljedeću fazu stvaranja stripa. Faza kreiranja stripa odvijati će se u grupama po dvoje, gdje ce uloge biti podijeljen na osobu koja crta i onu koja piše priču. Na kraju radionice kolektivno će se izraditi naslovna stranica i prelomiti stripove u zajednički fanzin A5 formata.
Uzrast 10 – 15 godina

Ena Jurov (1988., Zadar) se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.

RADIONICA AKROBATIKE ZA DJECU I MLADE

Program je vođen kroz specifičnu cirkusku pedagogiju koja kombinira fizičke aktivnosti koje se nalaze u cirkusu i upotrebu umjetničkih vještina s obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ova radna metoda usmjerena je na poticanje psihomotoričkog razvoja, koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Štoviše, poticanje djece i mladih da se okušaju u ovom atraktivnom I zabavnom načinu osobnog izražavanja i samorazvoja doprinosi razvoju hrabrosti i njihove prirodne potrebe da poboljšaju karakter u potrazi za pozitivnim aktivnostima, razvija samopoštovanje I socijalne vještine, poboljšava prosuđivanje u preuzimanju rizika, usklađuje projicirano i stvarno ja pojedinca, razvija kreativnost i ustrajnost.
Kroz radionicu akrobatike s djecom (polaznicima_ama) proći će se sve faze akrobatskog pokreta, počevši od uvodnog zagrijavanja tijela kroz igre, preko uvježbavanja pojedinih elemenata pojedinog pokreta na tlu ( dekonstrukcija koluta unaprijed i unatrag, zvijezde, stoja, skoka…) kako bi se došlo do usvojenosti baze akrobatskog pokreta i kako bi se kasnije složeniji elementi izvodili ispravno i lakše učili. Nakon stečene ovnove pokreta na tlu , s djecom će se preći na akrobatiku u dvoje ili više ( akrobalans, piramide) koja, osim što je zabavna i predstavlja svojevrsnu igru, potiče djecu na suradnju i razvija brigu za “drugog”.
Akrobatika u dvoje i više namijenjena je i vrlo maloj djeci 3+, osobito ako zajednički trening uključuje i roditelja, te u tom slučaju se može razviti u obiteljsku igru i kvalitetno provođenje vremena zajedno.
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 – 13 godina

Voditelji radionica su cirkuski pedagozi iz Cirkorame, koji već duži niz godina vode edukativni program za djecu “Cirkuski inkubator” i za mlade i odrasle “Laboratorij cirkuske umjetnosti”
Svoje znanje su sticali na niz edukacija vođenih od strane francuske škole Turbul (Appel d’Air), poznatoj po specifičnoj cirkuskoj pedagogiji kojoj primarna ideja nije stvarati cirkuske umjetnike već sposobne, snalažljive ljude.Kroz navedenu prizmu koristi materijale i stvari iz svakodnevnog života, na koje primjenjuje cirkuske tehnike