Attackova hibridna zajednica poziva na prijavu na svoje programe u siječnju, koji će se održati u prostorima Mjesnog odbora Dugave Ul. Sv. Mateja 93. Program će obuhvatiti 3 radionice: likovnu radionicu i radionicu pripovijedanja i dramskog izričaja za djecu i radionicu plesa i  pokreta za umirovljenice/ke. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, uz obaveznu prijavu.

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje Autonomnog kulturnog centra Attack, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih, novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, mladima, umirovljenicima.

Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja

Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici, kojeg financira Grad Zagreb, u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP

PROGRAM ZA SIJEČANJ:

RADIONICE KAZALIŠTA SJENA TRIPSTIH – BOJE BOJA: LIKOVNA RADIONICA

SUBOTA, 20.01.2024 od 12.00

MO DUGAVE, UL.SV.MATEJA 93

PRIJAVE: https://bit.ly/48pMf4K  DO 18.1.2025

Radionice su namijenjene djeci uzrasta od 6 – 12 godina

https://attack.hr/attackova-hibridna-zajednica-likovna-radionica-boje-boja/

Da vam mjesec siječanj ne bude sive boje pobrinuti će se kazalište sjena Tripstih, novom radionicom iz ciklusa Boje boja. Radionica će se održati u subotu 20.siječnja 2024. godine u 12.00 u prostorima MO Dugave, Ul. Sv. Mateja 93. Radionica je namijenjena djeci uzrasta 7 -12 godina.

Oboji siječanj bojama na likovnoj radionici! Djeca će učiti o bojama, komplementarnom sustavu, kompozicijama. Crtati će se različitim likovnim tehnikama, nastali motivi biti će na temu – boja.

Voditeljice radionice su članice kazališta sjena Tripstih: Antonela Brtan i Ives Buljan Gladović

TRIPSTIH

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene).

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljuski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

RADIONICA PLESA I POKRETA ZA UMIROVLJENIKE I UMIROVLJENICE – ZLATNI PLES

PONEDJELJAK, 22. 01. od 10.00

MO DUGAVE, UL.SV MATEJA 93

PRIJAVE: https://rb.gy/4xbhag, zaključno s 21.1. u 14.00

Radionica je posvećena svim umirovljenicima i umirovljenicama.

Radionica se provodi u partnerstvu s Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP.

Radionice plesa i pokreta „Zlatni ples“ namijenjene su osobama treće životne dobi. Radionice su zamišljene u obliku aktivnosti plesa i pokreta koje se prilagođavaju polaznicima/cama u trajanju od 75 minuta. Tijek sata raspodijeljen je u četiri dijela. U prvom dijelu polaznici/ce vježbama snage i fleksibilnosti zagrijavaju i razgibavaju tijelo prema vlastitim mogućnostima uz stručno vodstvo. Drugi dio sata uključuje plesne improvizacije na glazbu koju zajednički odabiru polaznici i voditeljica. Treći dio sata je namijenjen za plesnu sekvencu, koja nastaje spajanjem elemenata proizašlim iz plesnih improvizacija te izvedbu po grupama. U zadnjem dijelu sata polaznici se opuštaju kroz razne tehnike opuštanja kroz pokret, dah i glas.

Voditeljica radionice je Nikica Vilčić

Nikica Viličić bavi se plesom i tijelom od djetinjstva. U predškolskoj dobi pohađa Školu za ritmiku i balet, a tijekom osnovne škole trenira sportsku gimnastiku. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja postaje član Studentskog eksperimentalnog kazališta (SEK) i sudjeluje u sedam plesnih predstava koreografkinje Mile Rackov te upisuje srednju Funkcionalnu glazbenu školu. Od tada nastavlja sudjelovati u plesnim i kazališnim projektima, kao izvođač, autor i koautor. Edukaciju iz klasičnog baleta i suvremenih plesnih tehnika stekla je pohađajući brojne programe, seminare te radionice kod domaćih i stranih pedagoga (Guy Perkov, Silva Muradori Perkov, Selma Banich, Ana Mrak, Juan Carlos Garaia de Esnaiol, Keren Levi i drugi). Polje njenih interesa širi se na lutkarstvo, glumu, dramski izričaj, rad s glasom, plesne i dramske improvizacije.

TEATAR PUNA KUĆA PRIČA BAJKE – BAJKE NARODA KOJI ŽIVE U HRVATSKOJ:

PJETLIĆEVA DRUŽINA (HRVATSKA NARODNA BAJKA)

ADAPTIRALA SANJA LOVRENČIĆ

SUBOTA, 28.01.2024 od 11.00

MO DUGAVE, UL.SV.MATEJA 93

PRIJAVE: https://bit.ly/48QnAWT , zaključno s 26.1.2024.

https://attack.hr/attackova-hibridna-zajednica-teatar-puna-kuca-bajke-naroda-koji-zive-u-hrvatskoj/

Ova radionica bit će izvedena u okviru SMALL SIZE DAYS, manifestacije koja promovira umjetnost za djecu od 0 do 6 godina starosti, a koju organiziraju članovi

SMALL SIZE svjetske mreže čiji je Teatar Puna kuća član. Namijenjena je djeci 4 – 10 godina. Molimo jednog roditelja ili blisku odraslu osobu djeteta koje ima 4 do 6 godina da bude prisutan na radionici.

Kroz dramske tehnike i likovni izričaj djeca uz mentorstvo glumice Svetlane Patafte pripremaju i izvode hrvatsku bajku Pjetlićeva družina o jednom pijetlu koji odlazi iz svog dvorišta u svijet i na putu sreće različite životinje. Bajka govori o snazi zajedništva i

obrađuje izreku: U strahu su velike oči.

Kroz ovaj ciklus radionica želimo učiti djecu interkulturalnosti, upoznajući ih prvenstveno s nacionalnim manjinama i narodima koji žive u Hrvatskoj. Uči se o različitostima, razvija se tolerancija prema drugačijima, no razvija se i vještina pripovijedanja, kazališne i likovne tehnike i vježba se javni nastup.

Voditeljica: Svetlana Patafta, akademska glumica, redateljica i dramska pedagoginja. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Teatra PUNA KUĆA.

Voditeljica: Svetlana Patafta, akademska glumica, redateljica i dramska pedagoginja. Bavi se kazalištem i dramskom pedagogijom za djecu i mlade. U svom umjetničkom i pedagoškom radu u komunikaciji je s djecom i mladima različitih psihofizičkih i kognitivnih sposobnosti. Osnivačica je Teatra PUNA KUĆA gdje potpisuje umjetničko oblikovanje programa i radi kao redateljica, glumica i producentica. Dramskom pedagogijom se bavi od 2002. godine. U radu s djecom i mladima kao voditeljica Dramskih studija TNT;CK

Trešnjevka i EHO, SKD “Prosvjeta” režirala dvadesetak predstava za djecu i mlade u kojima glume polaznici tih studija. Voditeljica je DRAMSKOG STUDIJA ZA OSNOVNOŠKOLCE Teatar Puna kuća i autorica je različitih kreativnih radionica za djecu, mlade i obitelj. Vodi edukaciju za pedagoge, odgajatelje i nastavnike „Dramska pedagogija u radu s djecom“ Članica je HZSU (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) i HDDU (Hrvatsko društvo dramskih umjetnika).