Zagrijavanje Prava na grad i Zelene akcije za sutrašnji prosvjed nije večeras spriječilo tisuće znatiželjnika da s VIP pozivnicom uđu u novi trgovački centar Cvjetni. Dok su oko 18 sati iznad ulaza u garažu prosvjednici isticali transparent “Republic od Coruptia” i šetnjom u krug po pješačkom prijelazu ometali prolaz vozila s druge strane novog poslovno-tambenog kompleksa znatiželjni VIP gosti pohrlili su u shopping centar i dupkom ga ispunili kao da je jedini u gradu.

Glumci Urša Raukar i Vilim Matula stali su pred ulaz u podzemnu garažu pokazujući što misle o “javnom interesu” ovakve gradnje, ali interventna policija ubrzo je potisnula prosvjednike, jedan je i priveden a za to vrijeme unutar shopping centara potpuni užitak nekima je ometala samo neočekivano velika gužva.

Nakon Prava na grad i Zelene akcije ispred garaže nastavili su prosvjedovati pristaše Ivana Pernara koji se srijedom i subotom u 19 sati okupljaju na Cvjetnom. Bilo ih je tek nekoliko desetaka no veoma su bučni – ponovno je s njima i šaman i Saborskog Luka Hodak. Kraće vrijeme vikali su na samim ulazima u trgovački centar u Varšavskoj i na Cvjetnom, a potom se razišli. VIP gosti kojima je bilo dosta razgledanja interijera mogli su odahnuti i bez straha napustiti novu potrošačku lokaciju.

VIP gosti ulaze u Cvjetno (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

[nggallery id=451]