Tomislav Horvatinčić, arhiva (Foto: Saša Zinaja)Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić oko podneva je skrivio tešku pomorsku nesreću dvije nautičke milje južno od Primoštena. Sa svojim 12-metarskim motornim brodom Santa Marina sudario se s jednako dugačkom jedrilicom koja je plovila pod talijanskom zastavom. U nesreći su poginuli muškarac i žena s jedrilice. Kako su javili mediji s Horvatinčićem u društvu bila je 35-godišnja A. Đ. iz Zagreba ali na Santa Marini nitko nije ozlijeđen.

Ubrzo nakon tragedije priopćenjem se oglasio i sam Tomislav Horvatinčić. Izrazio je žaljenje te rekao kako mu je otkazao upravljački sustav broda.

– Mogu potvrditi kako sam na žalost s brodom Santa Marina kojim sam upravljao danas prijepodne sudjelovao u teškoj pomorskoj nesreći s ljudskim žrtvama. Na moju veliku žalost, upravljački sustav broda je otkazao iz kojeg razloga u trenutku nesreće nisam njime mogao normalno upravljati i skrenuti sa smjera koji je vodio prema drugom plovilu.

Horvatinčić pojašnjava i što je učinio da spriječi pomorsku nesreću:

– Uvidjevši da upravljački sustav ne funkcionira, svim sam snagama pokušao osobe s jedrilice upozoriti da ne kontroliram brod i da nemam mogućnosti spriječiti opasnost koja je nastala. Na žalost, moji pokušaji nisu pomogli u sprječavanju ovog tragičnog sudara. Svjestan odgovornosti prema žrtvama ove tragične nesreće, u ovoj situaciji proživljavam vrlo teške trenutke i molim Vas za razumijevanje” stoji u Horvatinčićevom priopćenju.

Horvatinčić ističe i kako je u velikom šoku zbog tragičnog događaja pa će se obratiti javnosti čim bude u mogućnosti.