Krovište trgovačkog centra Cvjetni u vlasništvu Hoto grupe Tomislava Horvatinčića u Varšavskoj ulici 6 zapalilo se oko 11.30 sati. Vatrogasci su brzo stigli s tri vozila, od kojih su dva ušla u Varšavsku i spriječila širenje požara, a jedno vozilo ostalo je u Gundulićevoj.

Prema riječima očevidaca iz obližnjeg kafića do požara je došlo zbog radova u potkrovlju Varšavske 6 gdje se uređuju luksuzni stanovi koji su u sklopu trgovačkog centra Cvjetni.

– U potkrovlju su jutros trajali radovi, ali da se zapalilo nismo odmah primijetili. Bolji pogled na potkrovlje imali su u Volksbank pa čim su vidjeli da se dimi nazvali su vatrogasce- ispričali su konobari koji su u vrijeme izbijanja požara bili na terasi kafića u Varšavskoj.

požar u trgovačkom centru Cvjetni (Foto: Renato Branđolica /Medijska mreža)

Zapalila se drvena krovna konstrukcija

Iz Hoto grupe također su potvrdili da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova. Kažu, zapalila se drvena krovna konstrukcija. Ozlijeđenih nema, materijalna šteta nije velika. Iz Hoto grupe ističu kako sigurnost posjetitelja trgovačko-poslovnog centra Cvjetni niti u jednom trenutku nije bila ugrožena.

požar u trgovačkom centru Cvjetni (Foto: Renato Branđolica /Medijska mreža)

“Hoto grupa će kao odgovoran investitor u najkraćem roku putem nadzorne službe utvrditi odgovornost podizvoditelja radova te će poduzeti sve mjere radi utvrđivanja odgovornosti od strane glavnog izvoditelja radova” stoji u priopćenju Hoto grupe.

Također se napominje kako je ovo je prvi gradilište aktivno dvije godine, a prvi puta se dogodio takav incident. Točni uzroci znat će se nakon policijskog očevida.

požar u trgovačkom centru Cvjetni (Foto: Jasminka Kovačević /Medijska mreža)

[nggallery id=524]

Video Infopunkt.tv i Politikaplus TV

[infopunkt 3151&video=01 nolink]

[youtube H96rIl3Zmig nolink]