Starinska brijačnica koja je potkraj prošle godine u središtu Zagreba privukla tisuće posjetitelja, podsjetivši ih na vintage kulturu pedesetih, postala je prodavaonica ploča pod imenom Jack’s Record Store.

Povodom Svjetskog dana prodavaonica ploča, koji se obilježava treće subote u travnju, prostor na adresi Preradovićeva 17 od 11. do 25. travnja dobiva sasvim drugačiji izgled i pretvara se u pop-up record store.

Pravi zaljubljenici u gramofonske ploče u toj će privremenoj prodavaonici moći zaroniti u carstvo vinila i kopati po njemu svakoga dana od 12 do 23 sata. Od 18 sati atmosferu u Jack’s Record Storeu dodatno će zagrijavati DJ nastupi i koncerti uživo.

Jack's Record Store

“Cilj nam je promovirati kulturu vinila i prodavaonica ploča, ali i svega popratnog u glazbi. Naša prodavaonica bit će mjesto i za promociju knjiga, press konferencije, intervjue i male koncerte.  Osnovna ideja je da se na jednom mjestu nađu ljubitelji glazbe i umjetnici te da se Zagreb uključi u svjetsko povezivanje prodavaonica ploča, ističe Tomo Ricov, organizator i direktor agencije Pepermint, koja je osmislila i realizirala ovaj projekt.

Partneri projekta su Croatia Records, Menart, Dallas Records, Dancing Bear i nezavisne prodavaonice ploča Free Bird, Pitch Vinyl Shop i Pozitivan ritam.

Na subotnjem otvorenju u veliku kolekciju vinila Jack’s Record Storea zavirili su i Goran Bogdan, Mario Petreković, Tomo in der Mühlen, Hrvoje Šalković, Sanja Doležal, Irena Škorić, Andrea Andrassy, Robert Mareković, Nera Stipičević, Joško Lokas, Sanja Drakulić, Tara Rosandić, Erna Rudnički, Milana Vlaović, Ozren Kanceljak, Branko Komljenović i brojni drugi.

Tijekom dva tjedna, koliko će Jack’s Record Store biti otvoren, u njemu će gostovati brojni glazbenici. Tako iz Rijeke stiže Jonathan, jedan od najuspješnijih novih hrvatskih bendova, a nastupit će i Porinom nagrađen bend Bang Bang.

Queen Of Sabe predstavit će svoj album prvijenac, a popularan cover bend Cry Babies novu pjevačicu. Na sam Dan prodavaonica ploča, 18. travnja, u Jack’s Record Storeu nastupa Mangroove. Neki će se glazbenici pojaviti i za DJ pultom, poput članova legendarne Boe i nove mlade tuzlanske zvijezde Sassje, dok će posebne glazbene poslastice pripremiti Electronic Yugoton i Mario Petreković.

Sve informacije i najave programa pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Jack's Record Store

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here