Tvrtka Franck izvijestila je kako je napokon finaliziran novi koncept Gradske kavane koja od danas nosi novo ime – Johann Franck. Kako je i najavljeno krajem prošle godine, riječ je o jednom od strateških projekata kompanije koji je pokrenut kroz model zajedničkog zakupa Francka i AutoZubaka. Johann Franck danas otvara vrata gostima, a svečano otvorenje najavljeno je za 14. svibnja.

Kako stoji u priopćenju za medije, cilj projekta Johann Franck je “oživljavanje” Gradske kavane i važnosti koju je svojedobno uživala kao središte zbivanja i društvenog života grada Zagreba, ali u duhu modernog vremena. Programski sadržaj Johana Francka vodit će provjerena ekipa na čelu s Tomom Ricovom.

Kavana, bistro i lounge bar s atraktivnim programom

Novi koncept temelji se na revitalizaciji izvornog identiteta i statusa Gradske kavane kao okosnice društvenog života grada 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je bila popularno okupljalište kulturnih, umjetničkih i političkih krugova toga doba.

Johan Franck posjetiteljima će nuditi ponudu kavane, slastičarnice, bistroa i lounge bara. Slastičarnica će zauzimati dio u prizemlju, kavana je u prizemlju i na prvom katu, dok je na zadnjem katu bistro s kuhinjom polu-otvorenoga tipa koji će nuditi izbor tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način pod palicom majstora kuhara Mate Jankovića, koji će surađivati s OPG-ima Zagrebačke županije, s fokusom na organske namirnice.

Gradska kavana od sad se zove Johann Franck
Tomo Ricov, Mate Janković i Ivan Artuković

Zabavni i kulturni sadržaj uključivat će live koncertne nastupe, izložbe, promocije knjiga i festivala, projekcije klasičnih filmova te cabaret program koji je publika svojevremeno pratila upravo u kavanama.

Od zrna do šalice

Johann Franck zamišljen je kao mjesto u kojem će istinski ljubitelji kave moći saznati zanimljivosti o kavi kao i putu kave “od zrna do šalice”, a za vrhunski espresso brinut će se Franckovi profesionalni baristi.

Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti i kroz ponudu ekskluzivnih “speciality” kava iz različitih “origina” odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. Gosti će ove kave moći kušati, ali i kupiti za pripremu kod kuće u Johann Franck Storeu koji će, uz raznovrsnu ponudu Franck kava, nuditi i zanimljive artikle vezane uz kavu i pripremu kave.

Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj kavi pripremljenoj kao kod kuće i to na više različitih načina pripreme – na klasičan način u džezvi, french pressu, kafetijeri i filter aparatu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here