Foto: PRESSNagrada koja prepoznaje najbolje u društveno mrežnim i mobilnim kategorijama, a koja će se dodjeljivati prvi put ove godine i to na Weekend Media Festivalu, isprintana je 3D printerom.

Uzbudljiva tehnologija 3D printanja zavladala je svijetom, pa tako već možemo printati hranu, glazbene instrumente ili – nagrade. SoMo Borac nagrada koja se dodjeljuje na Weekend Media Festivalu u organizaciji magazina planb.hr te agencija Gingernet i Jasno i glasno, najbolje će nagraditi odlično osmišljenom i na 3D printeru isprintanom nagradom. SoMo Borac se tako među prvima u svijetu može pohvaliti nagradom izrađenom u jedinstvenoj 3D tehnologiji.

„Obzirom da je SoMo Borac nagrada koja prepoznaje inovativnost i originalnost u društveno mrežnom i mobilnom segmentu i samo finale, odnosno nagrada koju dijelimo, morala je simbolizirati baš ta dva elementa. A kao najvažnija internetska nagrada i SoMo Borac treba biti predvodnik u inovacijama i zato je na 3D printeru isprintana nagrada bila logično i iznimno zabavno rješenje“, izjavio je Boris Ličina, kreativni direktor agencije Jasno i glasno.

Što se samog procesa izrade tiče, za printanje jedne nagrade bilo je potrebno 496,12 minuta i 90,265 kubičnih centimetara plastike, odnosno nešto preko 12,5 metara plastičnog filamenta. Za ispis je, usput, korištena PLA plastika, koja se radi od obnovljivih izvora te je bio-razgradiva. Nagrade je izradila tvrtka Orca design, a na sastavljanju je sudjelovao studio rukotvorina Dve cvoke.
Dodjela SoMo Borac nagrada održat će se na Weekend Media Festivalu u subotu 21. rujna u dvorani Vikendica s početkom u 12.30 sati.