U srijedu 18. veljača od 19 sati, Zagrebačka V. gimnazija ugostit će drugu “spikaonice” (debatu) o HPV-u na temu Treba li poticati cijepljenje protiv HPV-a.

Spikaonica je dio kampanje pod nazivom “Spikaš o svemu, spikaj i o njemu” koja se održava u zagrebačkim gimnazijama i cilja aktualizirati problematiku odgovornog spolnog ponašanja, kao i educirati mlade o HPV virusu.

Kampanju su pokrenuli zdravstveni portal Ordinacija.hr, Večernji list i Mega produkcija, a partner u provedbi je Hrvatsko debatno društvo. Osim Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, projekt su podržali i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Hrvatska liga za borbu protiv raka.

Sudionici druge Spikaonice u V. gimnaziji su Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo, Damir Eljuga, član Povjerenstva za prevenciju infekcije HPV-om Grada Zagreba, ambasadorice “Spikaonice” Sanja Doležal i Danijela Trbović, Debatni klub V. gimnazije Sagitto te učenici zagrebačkih gimnazija.