Grad Zagreb u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Hrvatskim debatnim društvom organizira Ciklus debata/ „Spikaonica“ pod nazivom „Usudi se oduprijeti – Ima li zabave bez alkohola?“.

Cilj kampanje je podizanje svijesti mladih o štetnosti konzumiranja alkohola te promoviranje zdravih stilova života. Cjelokupna kampanja zamišljena je kao jedna od provedbenih aktivnosti u okviru Akcijskog plana suzbijanja štetne uporabe alkohola u Gradu Zagrebu za razdoblje 2013. – 2016.g.

Prvi ciklus „Spikaonica“ obuhvatiti će 6 termina u srednjim školama Grada Zagreba tijekom ožujka i travnja ove godine, a namijenjen je učenicima drugih razreda srednjih škola. Debatirat će članovi Hrvatskog debatnog društava sa suprotstavljenim tezama o zabavi sa i bez alkohola. Svaka „Spikaonica“ imat će svog ambasadora (javnu osobu koja će govoriti o vlastitom iskustvu s alkoholom) te stručnjake koji će iz prve ruke govoriti o radu s mladima, prevenciji i liječenju ovisnosti.

Druga debata/“Spikaonica“ održat će se 16. ožujka 2016. u  X. Gimnaziji, Klaićeva 7, s početkom u 19:00 h u kino dvorani na trećem katu.

Sudjelovat će stručnjaci: Mirjana Orban dr. med. spec. psih., ispred Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te Ivan Čelić, dr. med. spec. psih., ispred Zavoda za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče.

Ambasador ove „Spikaonice“ biti će Ivan Vukušić.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here