Početna Događanja Četvrta debata/“Spikaonica“ održat će se 6. travnja

  Četvrta debata/“Spikaonica“ održat će se 6. travnja

  Grad Zagreb u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Hrvatskim debatnim društvom organizira Ciklus debata/ „Spikaonica“ pod nazivom „Usudi se oduprijeti – Ima li zabave bez alkohola?“.

  Cilj kampanje je podizanje svijesti mladih o štetnosti konzumiranja alkohola te promoviranje zdravih stilova života. Cjelokupna kampanja zamišljena je kao jedna od provedbenih aktivnosti u okviru Akcijskog plana suzbijanja štetne uporabe alkohola u Gradu Zagrebu za razdoblje 2013. – 2016.g.

  Prvi ciklus „Spikaonica“ obuhvatiti će 6 termina u srednjim školama Grada Zagreba tijekom ožujka i travnja ove godine, a namijenjen je učenicima drugih razreda srednjih škola. Debatirat će članovi Hrvatskog debatnog društava sa suprotstavljenim tezama o zabavi sa i bez alkohola. Svaka „Spikaonica“ imat će svog ambasadora (javnu osobu koja će govoriti o vlastitom iskustvu s alkoholom) te stručnjake koji će iz prve ruke govoriti o radu s mladima, prevenciji i liječenju ovisnosti.

  Četvrta debata/“Spikaonica“ održat će se 6. travnja 2016.g. u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga, Ulica grada Vukovara 269, Zagreb, s početkom u 12:30 h.

  Sudjelovat će stručnjaci: Mirjana Orban dr.med.spec.psih., ispred Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Ivana Portolan Pajić, dr. med., ispred Gradskog ureda za zdravstvo.

  Ambasador ove „Spikaonice“ biti će Stjepan Božić, hrvatski boksač u supersrednjoj kategoriji.

  Odgovori

  Please enter your comment!
  Please enter your name here