Tekst preuzet s portala Netokracija.com

Prije dva dana postali smo “bogatiji” za još jedan domaći projekt koji sreću traži u grupnom financiranju. Riječ je o igri Nephil’s Fall koja na Kickstarteru pokušava prikupiti 30.000 dolara, a s obzirom na to da je u dva dana prikupio već više od 11.000 dolara, situacija izgleda vrlo obećavajuće.

Iza projekta stoji novoosnovani studio za dizajn igara Exordium Games, a koncept ove 2D fantasy metroidvanie baziran je na priči palih anđela koji su dali obećanje da će štititi zemlju od uništenja, kao što to čini Nephil žrtvujući svoje sposobnosti i snage. Prvo predstavljanje “zagrebačkog čuvara” bilo je na Reboot InfoGameru s ciljem testiranja koncepta igre jer je, kako naglašava tim, projekt ambiciozan i zahtjevan. Do sada je na projektu radilo više od 10 kreativaca, a koji su nam otkrili i s kojim su se problemima susretali i što je tim morao odbaciti kako bi Nephila oživio na Kickstarteru.

Exordium-Games-Nephils-Fall
Foto: Netokracija.com

Timu, koji po prvi puta u postojećem sastavu radi ovako ambiciozan projekt, ovo je zaista veliki izazov. “Srećom, motivacija i vjera u projekt daleko nadilazi sve poteškoće s kojima smo se do sada borili”, kaže dizajner igre Andrej Kovačević.

Mihael Grilec, Unity developer, istaknuo je kako nije bilo lako pogoditi tehnologiju iza Nephila koja odgovara vještinama cijelog tima te kako se puno vremena potrošilo na definiranje cijelog procesa, ali kao pozitivnu stvar ističe oživljavanje Nephilovog svijeta. Nephil’s Fall se razlikuje od ostalih video igara jer igrač igru počinje snažan i s mnogim sposobnostima koje kroz igru žrtvuje zbog vraćanja svijeta u prvobitno stanje. Na taj način igra postaje sve teža igraču, kao što je na početku razvoja bilo teže i 3D artistu Andreju Soldi s odabirom Nephilovih pokreta. Najmlađem članu tima, Zlatki Subotičanec, ovo je prvi timski rad zbog kojeg je, ističe, postala još kvalitetnija (i brža) ilustratorica.

Za razvoj Kickstarter kampanje Exordium Gamesu bilo je potrebno čak pet mjeseci, a sada imaju nešto više od mjesec dana da dođu do svog cilja.

Ako im i vi želite u tome pomoći – znate što trebate učiniti.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here