Početna Novosti Omiljena igra Harryja Pottera na Samoborskom fašniku

Omiljena igra Harryja Pottera na Samoborskom fašniku

Prema najavama koje svakodnevno stižu od press službe Samoborskog fašnika, ovogodišnji “maskenbal” u Samoboru krije brojna iznenađenja i novitete.

Maske neće nositi samo vladajući Princ Fašnik, Sraka, Sudec, Fiškal i posjetitelji, već su organizatori odlučili zamaskirati i sportove te, u duhu ovogodišnje teme filmskih maski, povezati ih s holivudskim uspješnicama i planetarno popularnim junacima.

Harry Potter i Metloboj

Tako su hokej odlučili pretvoriti u Metloboj (eng. Quidditch), izmišljeni sport u svijetu Harryja Pottera koji se među čarobnjacima igra na metlama.

Metloboj je nova igra na Samoborskom fašniku

Metle će i ovdje igrati glavnu ulogu, preuzimajući ulogu palica, a sudionici naravno ne moraju nužno biti čarobnjaci. Traže se ekipe djece i odraslih od četiri igrača (plus golman) koji će se za pobjedu nadmetati na klizalištu u bivšoj vojarni Taborec.

Igra Krafling je zamaskirani Curling

Na istoj lokaciji odvijat će se i maskirani Curling, odnosno u fašničkoj verziji igra Krafling, u kojoj će se do poena dolaziti demižonima.

Prijave su moguće na ovoj STRANICI, a natjecanja su na rasporedu u subotu, 7. veljače. Od 13 do 15 sati igrat će se Metloboj, dok je Krafling na rasporedu od 15 do 16 sati.