Početna Događanja Fašnička bajka srcem se lajka

Fašnička bajka srcem se lajka

Samoborski fašnik nakon dvije godine vratio se u punom sjaju. Svestrani kreativac Nik Titanik pobrinuo se da vas likovni identitet oduševi i da na jedan dan zaboravite sve obveze, a brige ostavite sa strane. U Samoboru svi maskirani ulaze kroz Fašnička vrata na kojima vas tradicionalno pozdravljaju Sraka, Sudac, Fiškal i Princ Fašnik uz neke likove iz bajki.

Ovogodišnji slogan je Fašnička bajka srcem se lajka, a Nik Titanik pronašao je inspiraciju u dobro poznatim i rado čitanim bajkama.

Tko se ne sjeća priče o Ježevoj kućici, Mačka u čizmama, Ljepotice i zvijeri? Ne možemo vam sve otkriti, no ipak ćemo vas razveseliti činjenicom da vas u Samoboru čekaju likovi iz nekih od najdražih bajki i velikih i malih. Tako su u Samoboru svoje mjesto zauzeli Crvenkapica, Snjeguljica, Mala Sirena, Aladin, Tri praščića, Čarobnjak iz Oza, a na ulazu u grad pozdravljaju vas Bremenski svirači.

Nositelj vizualnog identiteta fašnika je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica.

  • Živim između Zagreba i Samobora i osobno sam vezan uz Grad Samobor. Veseli me što je i ove godine Samoborski fašnik mjesto okupljanja i veselja. Namijenjen je baš najmlađima, klinci pozitivno reagiraju na ilustracije i prisjećaju se bajki koje im roditelji, odgajatelji, bake ili djedovi čitaju. Sretan sam što sam godinama dio samoborske fašničke priče, ističe Nik Titanik.

Nik surađuje s Turističkom zajednicom grada Samobora već jedno desetljeće, a dogovori za 196. Samoborski fašnik započeli su krajem godine. Posljednja dva mjeseca Nik je pripremao ilustracije koje su postavljene na nekoliko frekventnih lokacija u gradu. Koja mu je najdraža ilustracija inspirirana bajkom, Nik sa smješkom odgovara:

  • Sve su to moja djeca.

Uz šarene boje, lude maske, zabavu i humor koji skreće misli od svakodnevice, u drugom fašničkom vikendu zapjevat će Hladno pivo, Mladen Grdović i Klapa Cambi. Uz suđenje Princu Fašniku tog posljednjeg fašničkog dana očekuje nas Gibonnijev nastup, fašnička povorka, dodjela nagrada za najbolje obiteljske, grupne i pojedinačne maske.

Obvezno ponesite fašničko ruho i vidimo se u Samoboru.