Na 189. Samoborskom fašniku ostalo je još samo odraditi veliko finale ovogodišnje filmsko-fašničke priče.

Kome će pripasti Zlatna krafna za najbolja fašnička ostvarenja te kakva će biti sudbina Princa Fašnika saznat će se u utorak, 17. veljače od 18:30 sati kada prema središnjem trgu kreće povorka i revija nominiranih u kategorijama mjesnih odbora te pojedinačnih i grupnih maski.

Mjesto u finalu izborilo je ukupno 16 maštovitih maškara, a najboljoj će pripasti i glavna nagrada teška 17 tisuća kuna za pojedinačnu masku, odnosno 21 tisuću za grupnog pobjednika.

Svoje Zlatne krafne preuzet će i predstavnici Pavučnjaka, Celina i Hrastine kao pobjednici ovogodišnjeg natjecanja mjesnih odbora. Na glavnoj pozornici dodijelit će se i Fašničke galge u kategoriji “Dajem život za Fašnik” i “Srakino gnezdo” za najbolje uređene ugostiteljske objekte.

Samoborski fašnik završava vatrometom

Suđenje Princu Fašniku ove će godine proći u skladu s “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane” jer, dok će se njega optužiti za sve loše što nam se dogodilo u zadnjih godinu dana, Princeza Sraka planira iskoristiti inauguracijske trendove i ustoličiti se kao njegova zakonita nasljednica. Hoće li u tome i uspjeti, vidjet će se u završnom dijelu fašničkog programa, a jedno je sigurno – i ovaj put će finalna svečanost biti popraćena spektakularnim vatrometom. Za glazbeni vatromet zadnjeg dana 189. Fašničke republike pobrinut će se Stampedo na središnjoj pozornici te Lidija Bačić i Fini dečki u fašničkom šatoru.

Utorak, 17. veljače, posljednja je ovogodišnja prilika za “norenje pod maskama”, a po običaju svi programi u Fašničkoj republici su besplatni, baš kao i parkiranje nakon 15 sati, tako da su dobrodošli svi – motorizirani, maskirani i nemaskirani.