Početna Foto (GALERIJA) Samoborski fašnik – drugi vikend

(GALERIJA) Samoborski fašnik – drugi vikend

Najposjećeniji dan 189. Samoborskog Fašnika standardno je bila druga nedjelja, kad je Samoborom prodefiliralo više od tisuću dječjih i odraslih maski te više desetaka tisuća posjetitelja.

Nedjelja ujutro, 15. veljače, bila je rezervirana za maskiranu povorku samoborskih osnovnih škola te dječje zborove Smješak i Samoborček te plesni klub Bailice Junior, kao i goste iz Ogulina te mažoretkinje Unity S. Povorkom osnovnih škola dominirali su brojni junaci animiranih filmova te hrvatskih dječjih filmova pa su se tako publici na glavnom samoborskom trgu, između ostalih, predstavili šegrt Hlapić, profesor Baltazar, gospon Fulir, zmajevi, Batmani i Minioni.

Samoborski fašnik završava u utorak, 18. veljače

Popodnevni dio programa pripao je mjesnim odborima. Oni su, sukladno temi Fašnika, predstavili svoje filmske priče kroz nekoliko svima znanih uspješnica, premontiravši ih na pozornici u svoje verzije obogaćene aktualnim političkim prilikama i lokalnim temama.

Tako je MO Veliki i Mali Lipovec prikazao svoju kamenu varijantu Obitelji Kremenko, dok su se Morske psine iz MO Hrastina bavile morskim temama ploveći Titanicom i s piratima.

Nakon njih do kraja su se skidali članovi MO Domaslovec podsjetivši da je i u Samoboru sada problem zaposliti se, dok se MO Gradna odlučio za svoju verziju kino-hita Svoga tela gospodar. Nastup MO Podgrađe Podokićko bio je inspiriran spojem Vlaka u snijegu i Zvjezdanih ratova.

Nakon ukupno odgledanih 10 nastupa mjesnih odbora u dvije fašničke nedjelje, stručni žiri je odlučio da su ih se ove godine najviše dojmili MO Pavučnjak kao prvoplasirani te MO Celine i MO Hrastina na drugom i trećem mjestu pa će njihovi predstavnici završnog dana Samoborskog Fašnika, u utorak, 17. veljače preuzeti zaslužene nagrade.

Održan je i posljednji krug kvalifikacija za naj grupnu i pojedinačnu masku Fašnika, a tko je bio najmaštovitiji znat će se u utorak, kad će najboljima biti uručene i vrlo vrijedne nagrade sponzora.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here