Video:
Infopunkt.tv

Tomislav Tomašević, Zelena akcijaAktivisti Zelene akcije i Prava na grad dali su rok deset dana u kojem bi sve nadležne institucije kvalitetno obavile svoj posao, inače će nastaviti s velikim valom prosvjeda od kojih je prvi zakazan za 17. lipnja na Cvjetnom trgu.

„Igranjem na kartu iscrpljivanja nas se nastoji pasivizirati jer polako dolazi ljeto i sve manje ljudi će biti u gradu. Naglašavamo da se ne protivimo cijelom projektu Cvjetni prolaz, već samo gradnji ulazne rampe u Varšavskoj, zaključio je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije te dodao ukoliko ih se bude ignoriralo ići će s blokadom radova u cijelom bloku.

„Horvatinčićev projekt je na klimavim nogama. To govore i podaci iz HYPO banke prema kojima se od investitora za dobivanje novog kredita od 55 milijuna eura traže potvrde, za koje oni tvrde da ih on nema“, rekao Teodor Celakoski iz Prava na Grad.

Prema njegovim riječima, banka je od Horvatinčića tražila da osigura 15 posto vlastitih sredstava za cijeli projekt.

„On ga je dobio od zagrebačkog krim miljea i zbog toga ćemo sve prijaviti nadležnim institucijama“, poručili su aktivisti.

Ivan Božičević, stanar Ilice kojem je zagrađen balkonZbog problema s investitorom medijima se obratila i obitelj Božićević koja stanuje u Ilici 11 čiji je balkon do prije nekoliko dana imao otvoren pogled prema jugu. U međuvremenu, Horvatinčić je podigao zid koji je od njihova prozora udaljen nepuni metar.

„Podnijeli smo prijavu policiji i građevinskoj inspkeciji. Policija je izašla na teren i rekla da ne može ništa napraviti jer je to u nadležnosti inspekcije“, kazao je Ivan Božićević.

Tomisalav Tomašević o roku od 10 dana

[local /wp-content/uploads/2010/06/10dana_Tomasevic.flv nolink]

Ivan Božičević, stanar sa zagrađenim balkonom

[local /wp-content/uploads/2010/06/stanar_varsavska.flv nolink]