Autor:
www.zagreb.hr /Online-Zagreb.hr

otvorenje skloništa za beskućnike (foto:www.zagreb.hr)U Kosnici na području Velike Gorice jučer je otvoreno sklonište Crvenog križa za zagrebačke beskućnike. Tri paviljona za njihov smještaj zajednički su uredili Grad Zagreb i Crveni križ Grada Zagreba. Skloništa u Heinzelovoj i Grgura Ninskog će se zatvoriti, odnosno prostor će se prenamijeniti.

Vrpcu novog doma za beskućnike prerezao je dječak Amir Mehmedović koji već nekoliko dana s majkom i troje braće živi u skloništu.

– Nema velikoga grada bilo gdje u svijetu bez ljudi što žive na margini, onih koje je splet nesretnih životnih okolnosti doveo u nezavidnu situaciju. Dužnost je upravo gradova da im pruže ruku spasa, omoguće topli obrok i toplu postelju,- rekao je gradonačelnik Bandić na svečanosti otvaranja novog prenoćišta.

Blagoslivljajući nove zgrade, njihove žitelje i sve koji su pridonijeli da se realizira ovaj vrijedan projekt, pater Ivan Radeljak zahvalio je Gradu što ne zaboravlja one kojima je pomoć najpotrebnija i dodao da se, bez obzira na teška vremena, na njima ne štedi.

Crveni križ koristit će tri paviljona u Kosnici, svaki površine 493 četvornih metara s ukupno 160 postelja, dnevnim boravkom, kuhinjom, sanitarijama, prostorom za smještaj invalida i sanitarijama za invalide te prostorom za usluge stručnog rada, socijalnog rada, radnu terapiju i radne aktivnosti.

[nggallery id=281]