140926_Crveni kriz6Crveni križ Grada Zagreba prošlog tjedna na raspolaganje je dobio novouređene prostore u Sigetu. Svečanosti koja se održala u zgradi imena Super Andrija nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. „Grad Zagreb i Crveni križ već dugi niz godina imaju partnerski odnos koji je izrastao u jedno veliko zagrebačko srce. Naša je zadaća brinuti se o potrebitima, a to najbolje radi Crveni križ“, mišljenja je Bandić.

Gradonačelniku se prilikom rezanja vrpce i službenog otvaranja prostora ukupne površine 500 kvadratnih metara pridružio i Josip Nevenko Krznarić, predsjednik Udruge „Bokci“ i ovogodišnji dobitnik nagrade „Milosrdni Samaritanac“, godišnje nagrade Crvenog križa Zagreb.

Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, tom je prigodom naglasio kako će se u novim prostorima zgrade u Sigetu obavljati svi tradicionalni programi Crvenog križa, najavivši i neke nove poput radionice za poludnevni boravak osoba s intelektualnim poteškoćama, predavaonicu za prvu pomoć za autoškole, radne organizacije i široko građanstvo, punkt za dobrovoljno darivanje krvi, poludnevni boravak za osobe starije životne dobi iz zajednice i sl.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here