Posljednjih nekoliko godina zagrebačka gastro ponuda je procvjetala te samim time glavni grad smjestila rame uz rame svjetskim metropolama. No, u moru novootvorenih lokacija, na vrhu liste ipak se nalaze dobro poznata imena, među kojima je i slastičarnica Orijent. Popularna oaza za sve sladokusce koja više od osam desetljeća slovi kao omiljeno okupljalište zaljubljenika u unikatne deserte, posebno brine o svakom klijentu te se kvalitetnim i odabranim namirnicama ističe u masi.

Foto: Bojan Zibar

Svake nove sezone ovisno o godišnjem dobu, u svoju bogatu ponudu uvrštavaju dosad neviđene slastice, ponekad napravljene kombinacijom i spajanjem nespojivih okusa. Naime, povodom sutrašnjeg otvaranja nove lokacije u Novom Zagrebu, točnije u Sigetu, odlučili su  počastiti gastro entuzijaste novim božanstvenim okusima, najpopularnijeg deserta na svijetu.

Slatki noviteti nose naziv Le Quattro Stagioni, a inspirirani su brojem 4 koji je povezan sa samom organizacijom, strpljenjem, odanošću i povjerenjem, ali i stranama svijeta, emocionalnim stanjima, agregatnim stanjima i osnovnim elementima kao što su: zemlja, voda, vatra i zrak.

Također, djetelina s 4 lista simbol je sreće, što znači da i 4 nova kolača isto tako simboliziraju sreću, ali onu slatku. Postoji još puno simbolike vezane za broj 4, no slastičarnica Orijent u ovom se slučaju, baš poput velikana klasične glazbe, Vivaldija, referira na 4 godišnja doba.

Foto: Bojan Zibar

Zaigrani slastičari kombinacijom sezonskih namirnica kroz svaki kolač jedinstvenim okusom predstavljaju po jedno godišnje doba. Slatka i šarolika umjetnička djela sastoje se od jedinstvenog temelja kojeg čini meki keks preliven ukusnom bijelom čokoladom i obasipan sjeckanim najtraženijim orašastim plodom, bademom. Jagoda kao predstavnica veselog proljeća u kojem se sve rađa ispočetka, kao glavnu ulogu ima prozračni mousse te insert od džema od jagoda, a ta savršena crvena kocka začinjena je bijelom čokoladom i sjeckanim pistacijama na vrhu.

Ljeto predstavlja najzdravija namirnica današnjice, borovnica, koja u kombinaciji s pločicom marcipana, mousse-om te insertom od džema od borovnice daje savršenu voćnu rapsodiju okusa u kojoj će uživati svako nepce. Jesenski ugođaj donosi spoj mousse-a od limete, insert od limete i lemon-curda te na vrhu glazure orange-curd i krokant za potpuni i bogati doživljaj okusa. Iako je zima hladno i tmurno godišnje doba, njen kockasti predstavnik od kombinacije čokoladnog mousse-a s čilijem, inserta od lješnjaka i nezaobilazne karamele, završen s bijelom čokoladom i suhim paprom na vrhu, podiže raspoloženje nakon samo nekoliko trenutaka od prvog griza.

Foto: Bojan Zibar

Jedno je sigurno, svojim novim kolačima slastičarnica Orijent će kroz bogate okuse opisati ljepote godišnjih doba i stvoriti ugođaj svakog od njih, te se slatkim novitetima ponovno upisati u srca dugogodišnjih klijenata. Kultna zagrebačka destinacija na kojoj možete uživati u omiljenim slasticama, zbog potrebe za širenjem i većim prostorom, a uz dobro poznatu lokaciju Maksimirska cesta 34, sutra otvara novu poslovnicu u Sigetu, na adresi Froudeova ulica 1.

Novootvorenim prostorijama vladaju neutralni tonovi, upotpunjeni upečatljivim bojama i detaljima modernog dizajna koji cjelokupni ambijent čine ugodnim. Tako je i južni dio grada Zagreba dobio mjesto na kojem će obožavatelji popularnih deserta uživati te graditi slatke uspomene. Više o novostima ove kultne zagrebačke oaze nalaze se na službenom Facebook i Instagram profilu.

Foto: Bojan Zibar