Hrvatska metropola ulazi u još jednu jaku turističku godinu, a gosti imaju na izbor od odličnih restorana i prekrasnih parkova, do kulturnih, sportskih i glazbenih događanja.

Zagreb je bio i ostao jedna od najposjećenijih hrvatskih turističkih destinacija. Nije slučajnost da glavni grad Hrvatske bilježi milijunske brojke gostiju, a nakon nešto mirnije prethodne dvije godine očekuje se u 2022. godini približavanje rekordu od 1,46 milijuna turista, pogotovo kad znamo da je zabilježen rast u veljači od čak 137% u odnosu na prethodnu sezonu.

A gosti dolaze, jer Zagreb nije samo poznat po nogometu i nastupima “modrih” u Ligi prvaka i Europskoj ligi, koje unibet kladionica prati brojnim različitim okladama, kao i drugi inozemni priređivači igara na sreću. Nije samo Dinamo zagrebačka turistička atrakcija, jer riječ je o kulturnom i glazbenom središtu Hrvatske, s odličnom gastronomskom ponudom i prekrasnim parkovima te upečatljivom arhitekturom, što turisti itekako znaju cijeniti…

Turizam za cijelu godinu

Za razliku od naših turističkih destinacija na Jadranskom moru, Zagreb je zanimljiv turistima kroz cijelu godinu, a ne samo ljeti pa kad god odlučite posjetiti hrvatsku metropolu, nećete pogriješiti.

Aerodrom Franjo Tuđman, kao i Autobusni kolodvor Zagreb daju vam priliku doći iz bilo kojeg kutka svijeta, ali i nastaviti dalje u zemlje srednje, istočne i zapadne Europe, s kojima je naš glavni grad odlično povezan.

A tko dođe u Zagreb može ga razgledavati na brojne različite načine – biciklom, pješice, turističkim autobusom pa čak i iz zraka, panoramskim letom u avionu ili balonu.

Naravno, srce metropole je strogi centar, oko Trga bana Jelačića, gdje se nalazi oku ugodna arhitektura, kao i impresivan izbor kafića i restorana. Ne zaboravimo ni koncertne dvorane poput Vatroslava Lisinskog te velik izbor kazališta, sve na vašem dlanu, uz najviše desetak minuta hodanja.

Za one koji preferiraju prirodu tu su prekrasni parkovi poput Jaruna, Bundeka i Maksimira, ali i jezero Savica, dragulj za kojeg niti mnogi stanovnici Zagreba zapravo ne znaju. Dodajmo tome svakako i Sljeme, vrh iznad metropole do kojeg se može ugodnom šetnjom uzbrdo, a sada i uz pomoć žičare, koja je napokon puštena u promet…

Događanja koja privlače goste

Jedan od glavnih turističkih aduta grada Zagreba svakako su događanja na koja ćete naići u gradu i okolici kroz cijelu godinu.

Čeka vas ovdje solidan izbor glazbenih koncerata, uz ponešto festivala tijekom ljeta i jeseni, dok će i ljubitelji elektronske muzike pronaći nešto za sebe. Ozbiljnu glazbu također imate prilike slušati na različitim mjestima, potrebno je samo pratiti novosti na stranici Zagrebačke turističke zajednice, kako vam nešto ne bi promaknulo.

Muzički spektakli nisu jedina događanja na koja ćete ovdje naići, jer tu su i kulinarski festivali, najčešće s naglaskom na hamburgere, kao i srednjovjekovna i staroslavenska događanja, koja također imaju svoje poklonike. Proljeće, ljeto i jesen zbog toga uvijek privlače turiste, a po zimi grad organizira jedan od najposjećenijih Adventa u Europi, čime je turistička godina u potpunosti kompletirana.

I naravno, osim glazbenih, kulturnih i kulinarskih događanja, možete uvijek gledati različite nogometne, košarkaške i rukometne utakmice, kao i uživati u mnogim drugim sportovima, ali se i njima sami baviti. Dostupno vam je sve, od džoginga Savskim nasipom i planinarenja na Sljeme do brojnih teretana i grupnih treninga, za sve one koji uživaju u aktivnom odmoru.

Dakle, Zagreb nudi turističku ponudu namijenjenu urbanim ljudima željnima predahnuti od svoje svakodnevice i sigurno će i u 2022. godini privući milijune domaćih i inozemnih gostiju, koji su odavno prepoznali njegov šarm…