DaroviJutros je put Gunje i Rajeva sela krenulo izaslanstvo Grada Zagreba i zagrebačkog Crvenog križa s prigodnim božićnim darovima za 500 djece uzrasta do 12 godina. Time se nastavlja pružanje pomoći građanima s najteže stradalih područja Slavonije koju je Grad organizirao nakon katastrofalnih svibanjskih poplava.

Podjela božićnih darova za 450 djece predviđena je oko 11,00 sati u Gunji (obnovljena škola)   te oko 12,00 sati za 50 djece u Rajevu selu.

U ime Grada i Crvenoga križa, prigodne darove (didaktičke igračke, slikovnice i slatkiše) mališanima će uručiti Miodrag Demo – voditelj u Uredu za branitelje, Biserka Bucković – posebna savjetnica gradonačelnika i Petar Penava – ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba.

Podsjetimo, Grad Zagreb dosad je najteže stradalim područjima Slavonije donirao 26 isušivača, 100 hladnjaka, osigurani su besplatni udžbenici za osnovnoškolce i srednjoškolce te su u suradnji s Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu prikupljene trajne namirnice, potrepštine za osobnu higijenu, oprema i materijal za dezinfekciju i čišćenje, zatim odjeća, obuća, posteljina, lijekovi i sanitarni materijali.

Također, u suradnji s gradskim Crvenim križem, učenici iz Gunje proveli su pet dana u programu Škole u prirodi u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a donirano je i preko 200 tona humanitarne pomoći (hrane, pitke vode, higijenskih potrepština) zajedničkom koordiniranom akcijom Caritasa zagrebačke Nadbiskupije i zagrebačkog Crvenog Križa.

Autor: Press / Foto: Zagreb.hr