U četvrtak 28. svibnja, u Zagrebu će se održati još jedan u nizu TEDxMaksimir događaja – ovog puta pod nazivom TEDxMaksimirWomen koji je dio globalne TEDWomen konferencije i predstavit će “ženu današnjeg vremena”. Tema i naziv nadolazećeg događaja je Momentum, ono što nas pokreće i potiče na promjene, na stvaranje i koračanje prema naprijed.

U sklopu nadolazeće trodnevne TEDWomen konferencije u Montereyju u Kaliforniji, održat će se još oko 250 TEDxWomen događaja u preko 100 zemalja svijeta.

Govornici će na pitanje “Što nas pokreće?” dolaziti uz pomoć publike. Kroz svoje nastupe istraživat će što nas to tjera naprijed te gdje i kako pronaći tu iskru koja nas potiče da se pokrenemo.

“Na nadolazećem TEDxMaksmirWomen događaju govornici neće biti samo žene, već i muškarci koji će podržati snagu žene te će prenijeti ideje o tome kako pripadnice ljepšeg spola stvaraju momentum, inspiriraju i koračaju prema naprijed. Ovim događajem tedovska zajednica želi proširiti ideju o uspješnoj ženi današnjice koja kroz momentum pokreće sebe i druge oko sebe te na taj način doprinosi svijetu u kojem živimo danas.
Dođite i poslušajte kako stvoriti ideje koje kreiraju momentum u kojem mislimo, radimo i živimo. Uz inovativne mislioce, poznate utjecajne žene i muškarce, koji dijele velike ideje, koji su hrabro iskoračili i dokazali da su drukčiji od drugih, doznat ćemo kako se pokrenuti i potaknuti momentum”, poručuju organizatori.

Osim nadahnuća i ideja koje će proširiti sami govornici, posjetitelje u Zagrebu očekuje i live prijenos prvog dijela globalne TEDWomen konferencije iz Montereya. Također, događaj će upotpuniti i glazbeni gosti, a posjetitelji će moći uživati i u zabavnom programu u predvorju gdje će se naći za svakoga ponešto.

TEDxMaksimirWomen Momentum održat će se 28. svibnja 2015. godine u KUC Travno na kojem će nastupiti: Dijana Kobas Dešković, Diana Tomić, Diana Pečkaj Vuković, Ivana Matić i Tomislav Ramljak.
Kao glazbeni gosti nastupaju poznata operna pjevačica Vlatka Burić Dujmović i nova hrvatska pop-senzacija Lines and Colours.

Sve informacije o govornicima i popratnim sadržajima dostupne su na internetskoj stranici te na službenoj stranici događaja na Facebooku, a ulaznice je moguće osigurati preko sustava Entrio.hr.

Govornici

Dijana Kobas Dešković diplomirala je psihologiju i magistrirala poslovno upravljanje. Bavi se korporativnom komunikacijom i strateškim savjetovanjem. Kroz projekt Mamforce zalaže se i potiče prilagodbu postojećih i uvođenje novih mjera politike upravljanja ljudskim resursima koje su usmjerene na odgovoran odnos prema obiteljskim potrebama zaposlenika te jednakost šansi razvoja i napredovanja.

Diana Tomić je studirala fonetiku i anglistiku te doktorirala fonetiku. Radi na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a kao vanjski suradnik sudjelovala je u nastavi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Agronomskom te Kineziološkom fakultetu. Predaje fonetske predmete i komunikologiju. Zaljubljenica je u znanost, a posebno je zanima ženski pristup i ženska uloga u znanosti.

Diana Pečkaj Vuković je veoma svestrana osoba. Studirala je povijest umjetnosti i germanistiku te je diplomirala i novinarstvo. Neko je vrijeme radila kao novinarka časopisa Zaposlena i Majstor. Zbog brojnih uspješnih scenarija za telenovele koje je napisala, mediji je vole nazivati kraljicom sapunica. No, ona je također i inovatorica, i promotorica inovatorstva. Javnosti je najpoznatiji njezin izum Busy Basket – nosač za bicikl za prijenosno računalo i poslovne torbe.

Ivana Matić je ekonomistica koja je nakon rada u velikim korporacijama postala poduzetnica i osnovala tvrtku Women in Adria. Tvrtka se bavi informiranjem, potporom, povezivanjem i inspiracijom poslovnih žena putem online platforme, ali i događaja uživo kao što su Networking Breakfast, Lunch & Learn i Professional Networking Night. U svom djelovanju poseban naglasak stavlja na poticanje žena da se bave poduzetništvom.

Tomislav Ramljak je predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku. Godinama se predano bori za sigurnost djece, i protiv njihovog zlostavljanja i iskorištavanja na bilo koji način. Sudjelovao je u projektima Inhope Hotline, European Antibullying Network, Web Detectives, Missing Children in Croatia. Radi i na informiranju javnosti i podizanju svijesti o ovom problemu.