Početna Novosti TEDxMaksimirWomen 28. svibnja stiže u KUC Travno

TEDxMaksimirWomen 28. svibnja stiže u KUC Travno

Svega nekoliko tjedana dijeli nas od “TEDxWomen” događaja koji će se, osim u Hrvatskoj, održati u više od 100 zemalja svijeta dok će centralna “TEDWomen” konferencija naziva “Momentum” biti održana u Montereyu, California, SAD.

TEDx MaksimirWomen

TEDxMaksimirWomen “Momentum”, koji će se održati 28. svibnja u KUC Travno (17.30h), dio je globalne TEDWomen konferencije koja će ovog puta naglasak staviti na temu momentuma koji nas pokreće i potiče na promjene, na stvaranje i koračanje prema naprijed. Osim Hrvatske i Zagreba, slična okupljanja dogodit će se u čak 150 zemalja diljem svijeta.

Kada bi me pitali što sam donijela doma nakon sudjelovanja na TEDx-u, rekla bih krila. Moja se priča čula, a to je ono zbog čega sam bila ovdje. (VESNA RAVENŠĆAK, glumica, TEDxMaksimir govornica)

Tim TEDxMaksimir svoj put započeo je još 2011. godine upravo s TEDxMaksimirWomen događajem. Vrijedan zagrebački tim djeluje već pune 4 godine, a do sada je odradio 11 TEDx događaja na 6 različitih lokacija. Ovaj mjesec pojačali su volonterski tim s 50-ak novih TED entuzijasta koji su prepoznali vrijednosti TED-a i TEDx-a te će u sklopu TEDxMaksimir tima promovirati i širiti ideje vrijedne širenja.

U sklopu nadolazeće konferencije TEDWomen “Momentum”, glavni organizatori odlučili su prikupiti fotografije svih TEDxWomen organizatora širom svijeta, te će fotografije u sklopu vizualne prezentacije biti prikazane na centralnom događaju, kao i na svim ostalim TEDxWomen događajima diljem svijeta.

Na samom događaju rekao bih svojevrstan – „TED state of mind“.  I na pozornici i u publici, a posebno u pauzama. Doživljaj stvara laganu ovisnost. Koliko god sam se brinuo da možda neću uspjeti, sad imam puno veću brigu. Brinem se da me neće pozvati ponovo. Nema veze, bit ću u publici! (DRAŠKO HOLCER, stručnjak za dupine, more i podmorje, TEDxMaksimir govornik)

Što je TED?

TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja. Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i izvršitelji zamoljeni su da govore o svojim životima u 18 minuta. Razgovori su kasnije dostupni besplatno na www.TED.com. Među poznatijim TED govornicima bili su Al Gore, Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende i bivši Britanski premijer Gordon Brown. Dva glavna TED događanja održavaju se svake godine: TED konferencija koja se održava svakog proljeća (uz paralelnu konferenciju TEDActive) i TEDGlobal.

Što je TEDx?

U duhu ideja vrijednih širenja, TED je prije 6 godina stvorio program koji se zove TEDx – program lokalnih, samoorganiziranih događaja koji cilja zbližiti ljude da dijele iskustva u TED-stilu. TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, ali pojedini TEDx događaji, uključujući i ovaj su samostalno organizirani.

TEDxMaksimir događaji su neprofitni, a cjelokupan tim koji realizira događaje angažira se volonterski. Jednako tako, niti jedan govornik ili glazbeni izvođač ne prima honorar za svoj nastup. Događaj, sukladno licenci, financijski i uslugama pomažu brojni partneri te TEDx zajednica kupovinom ulaznica za nazočnost događaju.

Sve informacije o TEDxMaksimir možete pronaći na: www.tedxmaksimir.com