Početna ZG vodič Trgovine, usluge Stigao iPad 2 – potpuno drukčija zvijer

Stigao iPad 2 – potpuno drukčija zvijer

Autor:
HG psot

iPad 2Iako su mnogi sumnjali u zdravstveno stanje Stevea Jobsa, Appleov CEO pojavio se na pozornici s najnovijim čudom – iPadom 2. Novi je tablet evolucijski nasljednik aktualnog modela, a donosi poboljšanja na gotovo svim poljima.

Prvo, dizajn. Novi je iPad od starog tanji za 33%. Točnije, debljina uređaja iznosi svega 8,8 milimetara. Stari sada već debeljuškasti iPad mjeri 13,4 milimetara debljine, a iPhone 4, za usporedbu, 9,3 milimetara. Novi će iPad biti dostupan u dvije boje – crnoj i bijeloj. Zaobljeni dizajn novog iPada nalik je onom na iPodu Touch.

Drugo, hardver. iPad 2 ima procesor A5 koji je dvostruko brži od A4 procesora u aktualnom iPadu. Grafičke performanse, s druge strane, bolje su za čak devet puta. Uz ova poboljšanja, trajanje baterije ostalo je jednako kao kod starog modela. Ugrađene su dvije kamere, prednja za video-pozive, i stražnja koja može snimati video u rezoluciji 720p. Još jedna pohvalna stvar je uključen HDMI izlaz (preko dodatka) čime se iPad 2 jednostavno može povezati na HDTV.

Treće, softver. Verzija iOS-a s kojom će se iPad 2 isporučivati je 4.3. Novi operativni sustav donosi bolje performanse prilikom pregledavanja Interneta u Safariju. Također, one s viškom inspiracije zadovoljit će verzije Appleovih aplikacija iMovie i GarageBand (koje se na App Storeu prodaju po cijeni od pet dolara).

Četvrto, dodaci. Apple je ovoga puta odlučio izdati službeno „pokrivalo“ za iPad, točnije, za njegov ekran. Na tablet se zakači magnetom, a osim što štiti ekran, može poslužiti i kao stalak. Zgodna stvar je da se prilikom otkrivanja iPada ekran automatski pali, a kada ga pokrijete, sam se gasi. Još jedan dodatak je HDMI adapter koji vam, osim video izlaza na televizor, omogućava i punjenje baterije na iPadu.

Peto, cijena. iPad 2 zadržava jednaku cijenu kao stari model. Isporuke na veća svjetska tržišta započinju 25. ožujka. Amerikanci će ga moći kupiti već od 11. ožujka.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here