Zagrebački bend THE ANSWER! osmislio je projekt #ZagrebAtDawn, kojim planiraju predstaviti svoj grad nizom video spotova snimljenih u cik zore kroz sva četiri godišnja doba.

Među prvima koji će uživati u skrivenoj ljepoti Zagreba su Amerikanci s obzirom da se engleske verzije singlova THE ANSWER!-a emitiraju na preko 300 radija u SAD-u, Velikoj Britaniji, Južnoj Americi i Europi, a ušli su i u selekciju “Top 30 Indie Bands of 2014” časopisa Coast 2 Coast Magazine (SAD).

Koracima Leonarda Cohena, Phila Collinsa, Genesisa…

U inozemstvu ih zastupa legendarni promotor i manager Steven Machat koji je zastupao velika svjetska glazbena imena poput Ozzyja Osbournea, Genesisa, Petera Gabriela, Phila Collinsa, Leonarda Cohena, Snoop Dogga i dr.

“Htjeli smo napraviti nešto drugačije da se malo maknemo iz uobičajenih okvira spotova i snimaka live nastupa. Na ovaj način smo počeli snimati u rano jutro kad inače idemo spavati pa je cijelo iskustvo bilo totalno neobično i posebno”, rekao je Mihael Kvorka, pjevač banda. Video potpisuje Duje Miliša, student Akademije dramskih umjetnosti, koji je i idejni začetnik ovog projekta.

Prvi spot (Proljeće) snimljen je na Maksimiru, a pjesma koju su dečki odabrali je njihova verzija hita Chrisa Isaaka ”Wicked Game”.

“Pjesma nam je uvijek bila draga, a i nekako nam je baš legla u ugođaj buđenja dana. Naravno da smo je malo ‘pokvarili’, kao što to i inače radimo, jer kada i sviramo obrade, onda ih napravimo u svom stilu i na svoj način. To se do sad pokazalo jako zanimljivim jer su reakcije često dosta isključive. Ljudima se ili jako svidi naša verzija ili je ne mogu smisliti”, uz smijeh nam je objasnio Robert, bubnjar i udaraljkaš benda i nastavio:

“Sljedeći, ljetni video, objavit ćemo sredinom srpnja, a još razmišljamo o lokaciji jer treba biti nešto drugačije u odnosu na ovaj prvi video. Također bi htjeli malo više staviti prirodu i ulice u prvi plan, a malo manje nas tako da se, kako projekt odmiče, uopće zaboravi tko to svira.”

Band THE ANSWER! očekuje radno ljeto jer osim što aktivno sviraju, planiraju i izdavanje novoga singla pod imenom “Nikad” na kojem će im se pridružiti i tajnovita gošća.

#ZagrebAtDawn

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here