Početna Događanja Lutkarska radionica za kraj ljeta

Lutkarska radionica za kraj ljeta

Pozivamo vas na Lutkarsku radionicu i pričaonicu bajki u Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18)

Kada i gdje?

Od ponedjeljka, 2. rujna do petka, 6. rujna 2019. od 10:00 do 12:30 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

Kako i do kada se prijavljuje?

Zainteresirani za program prijavljuju se na e-mail [email protected] do petka, 30. kolovoza 2019. U prijavi navesti sljedeće podatke: ime, prezime, dob svakog sudionika, telefonski broj.

Djeca od pet do sedam godina u radionicu se uključuju s roditeljima (mamom, tatom, bakom ili djedom). Starija djeca i odrasli rade pojedinačno ili skupno.

Za lutkarski izraz zainteresirana djeca, a i odrasli na početku rada lutkarske radionice izabiru (pojedinačno i skupno) njima najzanimljiviju kratku narodnu ili autorsku priču (basnu, legendu) za koju izrađuju lutke koje animiraju u lutkarskoj igri ili slikaju mjesta radnje za slikopriču.

Radionica započinje izborom najzanimljivije kratke priče (narodne ili autorske), a nastavlja se kreacijom i izradom te animacijom likova lutaka za lutkarsku igru ili slikanjem mjesta/vremena radnje za slikopriču. Program Na kraju ljeta završava javnom prezentacijom i razgovorom o viđenom programu sudionika i gledatelja. Program Na kraju ljeta – lutkarska radionica poticajan je za one sudionike koji žele nastaviti rad u amaterskoj lutkarskoj družini, a posebno je prihvatljiv za nastavak rada u mješovitim grupama odraslih i djece, zainteresiranih za priče pričane i igrane lutkarskim izražajnim sredstvima.

Broj sudionika je ograničen – do 20.

Program je financiran sredstvima Gradskog ureda za kulturu.

PROGRAM ZA SVE POLAZNIKE JE BESPLATAN.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here