Početna Preporuke Rimske terme – bijeg u luksuznu oazu odmora i užitaka

Rimske terme – bijeg u luksuznu oazu odmora i užitaka

Rimske terme su nešto posve drukčije – terme koje nude bijeg u luksuznu oazu odmora i užitaka, mir, tišinu, blagodat najljekovitije vode u Sloveniji, vrhunsku gastronomiju, predivnu prirodu, fantastične sobe s vlastitom saunom i jacuzzijem – na samo sat vremena od Zagreba! I to je samo mali dio ove čarobne priče.

Ugođaj koji ćete doživjeti u prekrasnom bazenskom kompleksu odvest će vas 2000 godina natrag u prošlost, u vrijeme kad je rimski imperij bio najmoćniji i najutjecajniji. Ovo je cv online cv online prostor vrhunskog opuštanja, intimnog okružja i mogućnosti potpune preobrazbe, a zamišljen je kao arhitektonska kopija velikih rimskih bazena u kojima su svoje tijelo i dušu njegovali stari Rimljani.

Health center Valetuda
Health center Valetuda

Termalna voda u Rimskim termama jedna je od najbogatijih i najljekovitijih u Sloveniji. Dokazano pomaže u liječenju ortopedskih i reumatičnih oboljenja, dermatoloških i ginekoloških problema, neuroloških bolesti, bolesti želuca i crijeva, a izvrstan položaj u prekrasnoj dolini Savinje s netaknutim šumama blagotvorno utječe i na kronična oboljenja dišnih organa. Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz Amalijina izvora ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C.

U Rimskim termama ponovno je oživio hram u kojem kraljuju nimfe, nazvan Povijesni prostor vodenih nimfa. Osim ljekovite termalne vode, mističnost dopunjuje unikatni ambijent u kojem kraljuje vječno mlada vodena nimfa kojoj su posvećeni oltari. Naime, prilikom gradnje termalnog kupališta (1769.-1845.) otkriveno je više mramornih oltara, od kojih su četiri posvećena nimfama i boginji zdravlja Valetudi.

Ususret jeseni za vaš potpuni temalni užitak preporučujemo raskošnu Rimsku kupku. Tri sata čistog uživanja u autentičnoj kadi za 2-4 osoba zapamtit ćete kao nezaboravan doživljaj, koji će u vama probuditi osjećaj potpune opuštenosti i ugode. Doživite učinke timijana na vaše tijelo, kojeg su stari Rimljani upotrebljavali za hrabrost, čišćenje, vedrinu i kao afrodizijak. U prostoru bogatom tradicijom, pronaći ćete i kameni stol, na kojem ćete uživati u pilingu medom i solju. Za pravi rimski doživljaj tu je rimsko vino Malzum, izrađeno po starom receptu te plata sa suhim voćem.

Blagotvorni učinci termalnih izvora probudit će u vama želju za stvaralaštvom, opuštanjem i odmorom.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here