Početna Izbor Slavonija i Podravina – neočekivano plemenita

Slavonija i Podravina – neočekivano plemenita

Povezuje najveće atrakcije Virovitičko-podravske županije. Povijesne kurije i dvorce, plemićke ljetnikovce, moderne muzeje, stare utvrde, prolazi gradovima i selima, spaja Dravu i Papuk i iznenađuje vrhunskim jelima. Plemićka ruta jedan je od najjačih aduta Slavonije i Podravine. Sjajan odabir za moderne putnike u potrazi za opuštajućim odmorom.

Od danas još je jedan razlog zbog čega trebate otkriti ovaj neočekivano lijepi dio Hrvatske. TZ Virovitičko-podravske županije predstavila je novi promotivni katalog koji goste potiče na istraživanje.

„Dok istražujete i otkrivate našu plemićku povijest, sakupljajte pečate i osvojite vrijedne darove. Za sakupljenih svih osam pečata darujemo noćenje s doručkom u Posjetiteljskom centru – Dvorac Janković,  dok ćemo vas za sakupljenih šest pečata nagraditi paletom vrhunskih proizvoda naših lokanih proizvođača. Željeli smo probuditi dijete u svakom gostu, potaknuti ga da se igra i pri tom uživa“, poručila je  Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije na predstavljanju novog kataloga u prekrasnom Dvorcu Pejačević, danas Gradskom muzeju Virovitica, jednom od osam hot spotova Plemićke rute.

Svaka kupnja ulaznice, noćenje ili konzumacija na Plemićkoj ruti donosi jedan pečat u promotivnom katalogu. Da biste sakupili svih osam pečata posjetite Interpretacijski centar Kuću Petra Preradovića u Grabrovnici, Gradski muzej Virovitica u Dvorcu Pejačević, Posjetiteljski centar Dvorac Janković u Suhopolju, Zavičajni muzej Slatina, Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima, Park šumu Jankovac u PP Papuk, Pustaru Višnjica i Heritage hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru. Na ovih osam lokacija, partnera projekta, kao i u TZ Virovitičko-podravske županije očekuje vas i vaš primjerak promotivnog kataloga.

„Nakon što sakupite šest ili osam pečata javite nam se u Turističku zajednicu Virovitičko-podravske županije putem e-maila: [email protected] kako bismo se dogovorili oko preuzimanja nagrade”, poručuje Martina Jakelić koja je u Dvorcu Pejačević predstavila i najnoviji film Plemićka ruta u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon što ga pogledate poželjet ćete spakirati kofere i doći u Slavoniju i Podravinu. Neočekivano blizu, neočekivano lijepa, neočekivano plemenita… Uživat ćete!

Fotografije Borna Subota i Matija Turkalj

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here