Dolaskom proljeća, Zagrepčani su napokon dočekali sunce i toplije dane, a pažnja se sve više okreće prema gradskim parkovima, kafićima s terasom, opuštanju, bezbrižnom vikend-svaštaranju i dobrom odmoru. Naravno, sve to i još više itekako se može pronaći i van Zagreba, a posebno na našoj divnoj obali. Portal She.hr ovog je vikenda “podsjetio” na jedan od naših dragulja…

Mali Lošinj poznat je kao otok vitalnosti. Lavanda, miris bora u zraku, čisto more i “piece of mind”… sve nam to pada na pamet kad se spomene ovaj otok, a odnedavno ga iskustveno svrstavamo i u otoke s jednom od najboljih ponuda ribe jer smo upravo tamo probali predivnu, svježu, ukusnu jadransku ribu koja ostaje u sjećanju prije bilo koje druge.

Osim ribe i plodova mora te spektakularne otočne janjetine i nezaobilaznog domaćeg maslinovog ulja, lošinjska gastronomska ponuda utemeljena je na samoniklom, aromatičnom bilju koje se koristi u pripremanju rižota i salata te jela od hobotnice i lignji. Navodno je kvarnerski škamp najbolji na svijetu (ne znamo, nismo probali baš sve svjetske škampe), a blijedo crveni rak drži prvo mjesto u ponudi autohtonih hrvatskih delicija.

Naravno, savršeni vikend “escape” u ovu idilu nije ništa bez opuštanja u nekom udobnom smještaju s prekrasnim pogledom na more. Zamišljamo se na terasi u sumrak, udišemo ljekovit lošinjski zrak, nakon aromatične masaže i pripremamo se za laganju večernju šetnju. Privlačnosti Lošinja značajno doprinosi ljekovito bilje, proljetna klima i morski zrak koji nude oazu prirodnog wellnessa idealnu za jačanje imuniteta i regeneraciju tijela i duha.

Stoga je naša preporuka za neopterećujući produženi vikend (a može i cijeli tjedan) upravo ovaj otok. Razbijte monotoniju godine, stavite posao i stres na “hold” i priuštite si nekoliko dana zena na ovom izuzetno posebnom mjestu.

Lošinj Hotels & Villas po prvi put postavljaju novu granicu dostupnosti najluksuznije personalizirane gastro i SPA ponude među hrvatskim hotelima s pet zvjezdica. Hotel Bellevue, prvi lošinjski hotel s pet zvjezdica, svakom gostu u razdoblju do 10. svibnja nudi posebnu,personaliziranu Relaxing Sunshine Spring ponudu koja uključuje polupansion i room upgrade za cijenu noćenja s doručkom, a za boravak od 3 noći i posebnu ponudu luksuznih tretmana.

Uz Bellevue, gostima Lošinja za vrijeme uskršnjih blagdana dostupni su i Wellness Hotel Aurora te Vitality Hotel Punta, koji uz prilagođenu welness i fitness ponudu, gostima nude i poseban program za djecu, poput radionice izrade pisanica, herbarija, mornarskih čvorova ili promatranja lošinjskog neba teleskopom.

Tekst preuzet s portala She.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here