Za sve koji žele pronaći idealno mjesto za odmor i rekreaciju, predstavljamo najpopularniju slavonsku destinaciju – Park prirode Papuk. Aktivni odmor u kojem uživaš i dušom i tijelom u kombinaciji s predivnom i jedinstvenom prirodom razlog je zbog kojeg će mnogi posjetiti najdražu kontinentalnu destinaciju. Zelenilo, svježina potoka i rječica, staze za šetanje, planinarenje i vožnju biciklom, a uz to i kulturno bogatstvo kraj kojeg vrijedi stati i odmoriti, potvrda je Papuka kao pravog eko-pustolovnog raja, punog geoloških i bioloških čuda.

Donosimo 5 razloga zbog kojih podsjećamo da u veliku avanturu upoznavanja brojnih jedinstvenih i očaravajućih lokacija omiljene slavonske planine možete krenuti već danas.

Park šuma Jankovac

Istinska oaza zelenila i inspiracije očarava izletnike i posjetitelje željne aktivnog odmora nudeći obilje atraktivnih sadržaja. Istražite Jankovac kroz brojne poučne i edukativne staze, odvažite se na vožnju kanuom, upustite u avanturu na dva kotača te unajmite brdske odnosno električne bicikle. Ili jednostavno pronađite omiljen selfie spot i provjerite zašto je Jankovac neiscrpno fotogeničan.

Jankovac

GEO info centar

Novootvoreni posjetiteljski centar već u prvih šest mjeseci rada predstavlja jednu od najposjećenijih lokacija kontinentalne Hrvatske. Čak 12.000 posjetitelja imalo je priliku otputovati 23 milijuna godina u prošlost naše najpoznatije planine kako bi pomoću multimedijalnog, edukativnog i interaktivnog postava susreli nosoroge, sabljaste mačke i miocenske morske pse koji su živjeli u nekadašnjem Panonskom moru.

Geo Info Centar Voćin Foto Kristijan Toplak

Kroz razne tematske cjeline koje pokrivaju područja geologije, biologije i arheologije, saznajte brojne zanimljivosti iz povijesti i sadašnjosti Papuka. Ovdje ćete imati priliku uživati u kinu sa 6D efektima, a na kraju postava je i kafić s pogledom na voćinski stari grad. Ne propustite ostati nadahnuti prilikom obilaska postava koji na najbolji mogući način prezentiraju najpoznatiju slavonsku destinaciju.

Kuća Panonskog mora

Park prirode Papuk jedan je od najljepših i najslikovitijih parkova prirode u Hrvatskoj, a u isto vrijeme jedan od rijetkih u ovom dijelu Europe kojeg je UNESCO svrstao na listu svjetskih geoparkova, a vjerovali ili ne – njegovi vrhovi dosežu gotovo tisuću metara nadmorske visine.

Nekoć su oni bili samo otoci u Panonskom moru, a dokaze za to istraživači pronalaze u stijenama koje su formirane tijekom 350 milijuna godina. Priču o životu u miocenu i Panonskom moru, geološkom bogatstvu te brojnim fosilima pronađenim na Papuku saznajte prilikom posjete Kući Panonskog mora u Velikoj.

Kuća Panonskog mora

Adrenalinski park Duboka

Prava outdoor avantura čeka u Adrenalinskom parku Duboka koji se prostire na čak 4 000 metara kvadratnih. Elementi dvaju poligona prilagođeni su različitim uzrastima na kojima odrasli mogu pronaći poligon s 12 elemenata, dok se na dječjem poligonu nalazi devet elemenata.

Uz pratnju iskusnih instruktora, testirajte snalažljivost i snagu prelazeći zip line, leteći skateboard, visinske poligone među stablima, drvene gljive, umjetne stijene za penjanje i ostale poligone koji će, nesumnjivo, priuštiti dobru zabavu. Pridružite se tisućama oduševljenih entuzijasta i pamtite Papuk po nezaboravnim trenutcima.

Kamp Duboka i AP Kristijan Toplak

Kamp odmorište Duboka

Predstavljamo idelano mjesto za odmor, kampiranje pod zvjezdanim nebom ili noćenje u kamp vozilima. Smješten na južnim obroncima Papuka, u idili zelene šume i dolini potoka Dubočanka krije se kamp odmorište Duboka, prvi suvremeni kamp u istočnom dijelu Hrvatske.

Smješten na ukupno 8 tisuća kvadratnih metara, kamp nudi 32 smještajne jedinice, od čega njih 11 potpuno opremljenih električnim i vodovodnim priključcima za kamper vozila.

Kamp je jedinstven i po činjenici što se prilikom njegove izgradnje posebna briga vodila o najvišim mogućim ekološkim standardima. Okruženje nudi bezbroj mogućnosti za nezaboravan vikend, pa predlažemo da svakako iskoristite priliku i istražite brojne planinarske staze ili iznajmite brdski, odnosno električni bicikli te upoznate Papuk i sva njegova naličja.