Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

potpisivanje peticije na Dolcu– Zašto nam nisu ranije rekli da ćemo morati sir i vrhnje prodavati u vitrinama, a ne više kao do sada. Tek sam u subotu čula da od ponedjeljka više ne možemo prodavati našu robu kao do sada. To nije u redu, nisu sam ostavili vrijeme za prilagodbu, a cijela moja obitelj živi od sira i vrhnja,- požalila nam se Lidija Lukšić koja se jutros zajedno s kolegicama koje inače prodaju na Utrini pridružila očajnim prodavačicama sira i vrhnja na Dolcu.

Marijana Tatar i Marina Hlebić dodaju kako nisu veliki proizvođači da bi im bilo isplativo imati vlastitu škrinju kad sa sirom i vrhnjem dođu jednom ili dva puta tjedno na plac.

– Sami se financiramo, bez ikakvih poticaja od države. Nikada državi nismo uskratili ono što je od nas tražili, a oni nas gledaju tako s visoka. A tamo gore su veće kumice od nas jer mi držimo do higijene, nismo krezube, ni nepismene, a svaka od nas ima barem završenu srednju školu – pričaju uglas naše prodavačice.

Morana Paliković-Gruden dala je podršku prodavačicamaNa Dolcu se inače jutros stvorila poprilična gužva u prostoru gdje se inače prodaje sir i vrhnje. Nisu tu došli samo prodavači sira i vrhnja s drugih tržnica, već su se mogla vidjeti i neka poznata lica. Tako je gradska vijećnica Morana Paliković-Gruden došla podržati “kumice”, a bilo je drugih koji su smatrali da način na koji se vlasti ponašaju prema prodavačicama nije primjeren.

– Hrvatski sam branitelj i kada sam se vratio s ratišta bio sam bez posla i igdje ičega. Počeo sam prodavati sir i vrhnje na jarunskoj tržnici i od taga živi cijela moja obitelj. Dobro je rekao predsjednik Josipović, neka se počiste mafijaši, nas koji pošteno živimo od vlastitog rada ne bi trebali tako tretirati,- požalio se Tihomir Križanec.

Na Dolcu se rano ujutro počela potpisivati peticija za prodavadače sira i vrhnja. Bilo je i transparenata s različitim porukama, no najviše je očaja onih koji jednostavno ne znaju kako sada, kada su stavljeni pred gotov čin, dobiti odgovore na sva pitanja i nastaviti s radom.

Tihomir Križanec, Lidija Lukšić, Marina Hlebić, Marijana Tatar

2 Komentari

  1. “Nisu tu DOLI samo prodavači sira i vrhnja s drugih tržnica, već su se mogla vidjeti i neka poznata lica.”

    zanimljivo je da se na “najzagrebačkijem portalu” u člancima pojavljuju riječi pout “DOLI”…

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here