Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s predsjednicom uprave Holdinga Anom Stojić Deban i direktorom Zagrebačkih cesta Antom Todorićem, obišao je tržnicu Dolac nakon obnove gornje plohe.

“Ovo je prva faza uređenja Dolca, vanjska fasada. Od druge i treće faze uređenja nismo odustali. Spustit ćemo Dolac na -4 etažu na kojoj će biti parkiralište i bit će to početak uređenja središnje tržnice i trga europske metropole”, rekao je gradonačelnik Bandić. Dodao je da bi se do kraja sljedeće godine trebala završiti prostorna i planska dokumentacija, a 2017. započeti s uređenjem.

Dolac
Foto: Službene stranice Grada Zagreba (www.zagreb.hr)

Kako je objasnio direktor Zagrebačkih cesta Todorić, na površini od 4000 m2 stavljen je novi asfaltni sloj. “Većina radova je obavljena ručno, jer nismo mogli raditi s teškom mehanizacijom i strojevima.”

“Ovom sanacijom željeli smo uljepšati Tržnicu koja je i turistička atrakcija, da skupa sa suncobranima sa šestinskim motivima bude oglednica grada”, istaknula je pritom Ana Stojić Deban.

Za vrijeme radova, na zadovoljstvo građana i brojnih turista, tržnica se privremeno vratila na Trg bana Josipa Jelačića gdje je, nakon prostora ispred Katedrale, funkcionirala potkraj 19. stoljeća sve do preseljenja na Dolac 1930. godine.

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here