Prva večer Krafteraja je iza nas, a samo nekoliko dana dijeli nas od druge večeri koja će se održati 16. prosinca u Booze and Blues baru s novim izlagačem Robertom Bašićem koji izrađuje personalizirane električne gitare.

„Prepun Booze and Blues bar najbolji je pokazatelj velikog interesa za projektom poput ovog. Izlagači i njihovi radovi su sjajni, a mislim da su posjetitelji to uistinu prepoznali. Dobar je osjećaj vidjeti da postoji želja i interes za starim obrtima i među različitim generacijama. Jedva čekam sljedeći Krafteraj i očekujem još veći odaziv“, izjavio je Đelo Hadžiselimović, koji se rado priključio projektu.

Večer drugog, predbožićnog Krafteraja, održat će se u srijedu, 16. prosinca, a osim zanimljivog izlagača, i ovaj put posjetitelje očekuje nastup vrhunskih glazbenika u već potvrđeno sjajnoj atmosferi.

Bilo da vam je potrebna inspiracija za kreativnim poklonom, odličnom svirkom vrsnih glazbenika ili tek uvid u kreativno stvaralaštvo hrvatskih obrtnika, 16. prosinca i Krafteraj mjesto su za vas.

Krafteraj je projekt Jack Daniel’sa nastao u suradnji s Booze and Blues barom, poznatim mjestom među zaljubljenicima dobre glazbe, uređenog u tradicionalnom američkom stilu. Koncept je zamišljen kao večer malih obrtnika i majstora starih zanata, koji pod utjecajem vremena, užurbanog života i novih tehnologija polako padaju u zaborav. Da se to ne bi dogodilo Krafteraj je odlučio suprotstaviti se nemilosrdnom vremenu i oživjeti duh starih vještina i zanata i pokazati trud i ljubav koji su potrebni za stvaranje tih djela.

Zvijezde premijerne večeri Krafteraja bili su Duško Ilijević, koji izrađuje personalizirane motocikle i bicikle, i Karlo Ban, kovač koji izrađuje vrhunske kovane noževe. U sklopu večeri koju je vodio ambasador projekta Đelo Hadžiselimović, prikazani su kratki filmovi o izlagačima koji su posjetiteljima prikazali proces izrade i sve zanimljivosti oko njihovih zanata.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here