Krafteraj je mladi program koji predstavlja stare zanate. Iako su iza njega tek dvije večeri, prepun Booze and Blues bar najbolji je pokazatelj interesa zagrebačke publike za kreativnošću i zanatima koji polako padaju u zaborav. Nakon jučerašnjeg trećeg izdanja, u srijedu 20. siječnja još jednom je potvrđeno isto.

Nakon trojice izlagača, zvijezda treće večeri Krafteraja bila je Nataša Trinajstić, postolarka koja je naslijedila i nastavila obiteljski obrt u postolarskoj radionici Zvonimir. Posjetitelji su osim interaktivnog predstavljanja izlagačice mogli na licu mjesta s Natašom dogovoriti suradnju, te se odlučiti za model u moru stilova i boja.

„Krafteraj je projekt o kojem slušam već neko vrijeme. Izrazito mi je drago da sam dio njega jer je od velikog značaja za grad Zagreb i nas obrtnike kojima u ovo vrijeme nije nimalo lako. Drago mi je da je netko prepoznao veličinu ručnog rada i važnost da tradiciju nastavimo i pokažemo mlađim generacijama.“, izjavila je Nataša.

Za one koji još uvijek nisu imali priliku se upoznati s programom Krafteraja riječ je o projektu koji je pokrenuo Jack Daniel’s u suradnji s Booze and Blues barom, a kojemu je cilj promicanje i oživljavanje starih zanata i hrvatskog obrtništva u formi jednomjesečnog druženja kroz koje nas vodi ambasador projekta, Đelo Hadžiselimović.

Osim prepunog bara, atmosferu večeri podigli su glazbenici već provjerene formule, sjajni Songkillersi koji su rasplesali cijeli Booze and Blues.

Sljedeći Krafteraj nas očekuje u veljači kada će vam predstaviti nove izlagače i kreativan Zagreb za kakav neki vrlo vjerojatno nisu znali.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here