Krafteraj je program koji predstavlja stare, zagrebačke zanate. Iako su iza njega tek četiri večeri, sve popularniji Booze and Blues bar najbolji je pokazatelj interesa zagrebačke publike za kreativnošću i ovakvim programom koji nastoji oživiti zanate koji polako padaju u zaborav. Nakon jučerašnjeg četvrtog izdanja, u srijedu 24. veljače još jednom je potvrđeno isto.

Zvijezda četvrte večeri Krafteraja bila je simpatična Ivanka Pašalić, koja se bavi puhanjem i oblikovanjem stakla na plameniku u udruzi „Stakleni svijet“. Posjetitelji su osim interaktivnog predstavljanja mogli na licu mjesta porazgovarati s Ivankom i dogovoriti s udrugom zanimljivu mobilnu radionicu staklopuhanja.

„U oblikovanje stakla sam se zaljubila prije 5 godina i od onda me ono potpuno fascinira. Djelujemo kroz udrugu „Stakleni svijet“ i želja nam je približiti ljudima ovaj divan zanat, a naročito najmlađima koji su njime oduševljeni. Drago mi je da je i Krafteraj prepoznao naš potencijal i nadamo se da ćemo interes za staklarstvom prenijeti na mlađe generacije.“, izjavila je Ivanka.

Projekt Krafteraj pokrenuo je Jack Daniel’s u suradnji s Booze and Blues barom, a kojemu je cilj promicanje i oživljavanje starih zanata i hrvatskog obrtništva u formi jednomjesečnog druženja kroz koje nas vodi ambasador projekta, Đelo Hadžiselimović.

Osim Ivanke Pašalić koja je uz staklo zagrijala i Booze and Blues bar, atmosferu večeri dodatno su podigli i energični Songkillersi.

Sljedeći Krafteraj nas očekuje u ožujku kada će vam predstaviti novog izlagača u provjereno sjajnoj atmosferi u centru grada.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here