Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

dres Ognjena Vukojevića kupio je NK HajdukPretpostavke su se ostvarile, nogometaši su najuspješniji organizatori humanitarnih akcija! zaklada Vatreno srce koju su pokrenuli i za koju novac doniraju naši reprezentativci u doslovce nekoliko dana sakupila je samo kroz dražbu 2,68 milijuna kuna. Nogometaši su na aukciji ponudili svoje dresove, odnosno 22 paketa za koje se moglo licitirati.

Najveću cijenu dosegli su dresovi reprezentativaca Ognjena Vukojevića koji je za 300.000 kuna kupio Slaven Bilić i Darija Srne jer je istu svotu dao Nogometni klub Hajduk.

Sada još preostaje raspodijeliti novac djeci kojima je pomoć potrebna. To će učiniti stručno povjerenstvo koje će najprije odrediti kriterije. U povjerenstvu su liječnici reprezentacije dr. Jurica  Rakić, dr. Zoran Bahtijarević i dr. Boris Nemec, uz prof. Josipa Paladina  i  dr. Tomislava Anića. U zakladi drže kako nema nikakve dvojbe da će znati odrediti prioritete.

Odmah po završetku ovog prvog projekta, zaklada Vatreno srce s istim ciljem, a to je pomoći djeci krenut će u sljedeću akciju.