Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je Poziv za mlade blogere u kampanji za spriječavanje govora mržnje na internetu temeljem kojeg će odabrati do 10 mladih blogera/-ica između 18 i 30 godina koji će zajedno raditi na kampanji za spriječavanje govora mržnje na Internetu u Hrvatskoj. Rok za prijavu je 18. ožujka.

Prednost će imati mlade osobe koje pišu blogove no, prijaviti se mogu i one mlade osobe koje bi željele započeti s pisanjem bloga, a do sada su se istakle pisanim uradcima (eseji, pripovjetke i sl.) kroz koje su se zalagali za spriječavanje govora mržnje.

Od odabranih sudionika(-ca) očekuje se sudjelovanje na 3 trodnevne radionice u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom 2015. godine, sudjelovanje u zajedničkom osmišljavanju kampanje za spriječavanje govora mržnje na Internetu u Hrvatskoj te individualni angažman u promicanju tolerancije i spriječavanja govora mržnje kroz pisanje blogova.

Troškove održavanja radionice, kao i sve putne troškove te troškove smještaja, prehrane i drugih osnovnih troškova za mlade blogere snosi Nacionalna zaklada iz Programa za civilno društvo u sklopu Fondova EGP i Kraljevine Norveške.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić, Nacionalna zaklada će se ovim Pozivom i na nacionalnoj i na europskoj razini pridružiti brojnim nastojanjima institucija, organizacija i inicijativa kojima se žele potaknuti spriječavanje govora mržnje na internetu zalaganjem za tolerantnije i uključivije oblike komunikacija.

Pri tome “blog” odabran upravo zbog činjenice da je dostupniji i bliži mladim ljudima, bliži kako za individualno izražavanje, a isto tako i za prenošenje stavova i vrijednosti kojima se mogu potaknuti pozitivne promjene u društvu.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na ovom LINKU.