Iako je ljeto doba kada uživamo vrijeme provoditi na otvorenom, Zagrepčani bez nekih internetskih usluga i zanimacija neće moći ni u najtoplijim mjesecima u godini…

Svjedočimo posljednjih godina novom uzletu Interneta, na kojem danas gotovo svaki biznis pokušava biti prisutan, jer postao je tijekom pandemije još važniji u našim životima nego prije.

Internet koristimo u svako doba godine, kako bismo došli do vrijednih informacija, povezali se s drugima, zabavljali se i kupovali, a ništa se neće promijeniti niti ovog ljeta, iako ćemo svakako poželjeti više vremena provoditi u stvarnom svijetu, po toplom vremenu na koje smo čekali mjesecima.

No, zahvaljujući mobilnoj tehnologiji danas možemo biti u gradu i svejedno u svakom trenutku koristiti sve što nam se nudi online, a donosimo nekoliko stvari bez kojih Zagrepčani neće moći ovog ljeta…

Web shopovi

Prije samo dvije ili tri godine na Internetu smo kupovali isključivo avionske karte i hotelske rezervacije, a danas kupujemo vaš sve, uključujući odjeću i obuću, za koju smo nekoć mislili da je nema smisla platiti prije isprobavanja.

Da, web shopovi su doživjeli pravu eksploziju, a u Zagrebu će im popularnost biti velika i ovog ljeta. Vrućine su u Hrvatskoj trenutno takve da što god vam netko može donijeti na kućni prag, bolja je opcija od odlaska u šoping pa će e-trgovina nastaviti cvasti u metropoli, s dostavnim kombijima koje ćete moći uočiti u svakom kutku grada…

Streaming serija i utakmica

Bilo da ste u udobnosti svog doma i čekate da vrućine popuste ili ste se našli u centru grada, zahvaljujući Internetu danas na vašem mobilnom telefonu možete gledati video materijale, kao i streaming događaja koji su u tijeku.

Pa tako kladionica 22bet u svojoj mobilnoj aplikaciji donosi bezbroj teniskih prijenosa, sporta koji baš u ljetnim mjesecima dolazi na svoj vrhunac.

Tu je naravno i bet365 u kojoj možete pogledati streaming gotovo svakog sportskog događaja koji se trenutno odvija, a jedini uvjet je izrada korisničkog profila u ovoj kladionici i pozitivni saldo na računu.

Naravno, sportske prijenose možete gledati i na različitim specijaliziranim stranicama, od onih iza kojih stoje profesionalne organizacije kao što su NBA ili Formula 1, do online televizija koje vam nude pretplatu na sportske pakete.

Uz sve to, ljubitelji serija uz streaming servise svoje omiljene likove mogu gledati u svakom trenutku, putem mobitela, tableta ili povezivanjem s pametnim televizorima, što je još jedna zanimacija na Internetu koja će u Zagrebu biti vrlo popularna ovog ljeta…

Igranje igara

Igre su još jedna zabavna aktivnost koju možete prakticirati na Internetu, sa stotinama tisuća uključenih Zagrepčana koji će ih nastaviti igrati i ovog ljeta.

Bilo da se radi o pravom gamingu ili jednostavnim igrama na društvenim mrežama, mnogi će uz njih kratiti vrijeme na Internetu za vrijeme velikih vrućina, a svakako će popularne biti i igre na sreću.

Svaka čast odlascima u fizičke kockarnice što može biti zabavan večernji izlazak, ali danas su vam online casina dostupna u bilo kojem trenutku zahvaljujući njihovoj optimizaciji za mobitele pa možete ganjati milijunski jackpot na slotovima dok nekog čekate u gradu ili se opuštate na svom kauču.

Lutrijske pak igre u kojima se na europskoj razini dijele stotine milijuna kuna također će i ovog ljeta biti popularne među Zagrepčanima, jer iako bolje živimo nego u prošlosti, radi se o dobitku koji bi svakom od nas u potpunosti promijenio kvalitetu svakodnevice…

Online učenje

Za kraj, svakako moramo spomenuti i online edukacije, za koje najviše vremena imamo upravo u ljeto, tijekom godišnjeg odmora ili u danima kada nema toliko pritiska na poslu.

Neki još uvijek preferiraju knjige, ali audio i video materijali za učenje koje ćete naći na Internetu ipak će se pobrinuti za puno efikasnije usvajanje znanja i dobivanje novih vještina.

To je nešto što vam može donijeti nove prilike u životu, zbog čega će mnogi Zagrepčani ljetno zatišje iskoristiti za rad na sebi, kako bi u rujnu bili još konkurentniji na tržištu rada…