U organizaciji Zagrebačke filharmonije u subotu, 21. ožujka, održan je humanitarni “Koncert za život” za Zakladu Ana Rukavina u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja. Orkestar Zagrebačke filharmonije svirao je pod ravnanjem maestra svjetskog glasa Dmitrija Kitajenka, a čuvena djela Čajkovskog, Prokofjeva i Griega izveli su karizmatična mezzospranistica Jelena Kordić, virtuozica na violini Susanne Yoko Henkel te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Koncert za život

Bogatoj glazbenoj večeri pridružili su se brojni uzvanici i uvaženi gosti poput predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića, predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, obnašateljice dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba Sandre Švaljek, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora, ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića i drugih.

“Koncertom za život”, Zaklada Ana Rukavina željela je još jednom podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može spasiti živote teško oboljelih u Hrvatskoj i svijetu. Stoga je i prihod prikupljen prodajom karata namijenjen daljnjem radu Zaklade Ana Rukavina te će se prikupljena sredstva koristiti za daljnje prikupljanje uzoraka za hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi ga se učinilo što operativnijim i dostupnijim za pretragu, kao i za stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Ovim, šestim po redu “Koncertom za život”, kao i brojnim drugim akcijama Zaklade Ana Rukavina, omogućeno je 46 transplantacija iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano u Registar na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 47.606 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Koncert za život